Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 4, 2014 at 15:40

”Reabilitare termică a blocului K17 din municipiul Călărași”

by

DSC_8807Marți, 4 noiembrie, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, împreună cu directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a semnat contractul de finanțare prin care municipiul Călărași primește fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 ”Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, DMI ”Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe” pentru proiectul ”Reabilitare termică a blocului K17 din municipiul Călărași”.

Proiectul are o valoare de 1.100.227,20 lei (aproximativ 244.000 de euro), din care 492.920,24 lei fonduri FEDR, 108.202 lei finanțare de la bugetul de stat și 400.748,16 lei cofinanțarea eligibilă a municipiului Călărași.

Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea condițiilor de confort interior, reducerea consumurilor energetice și a costurilor de întreținere pentru încălzire și apă menajeră, dar și a emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie, prin reabilitarea termică a 60 de apartamente din blocul K17. Termenul de implementare al proiectului este de 14 luni.

Reamintim faptul că prin Regio Primăria Călărași are în implementare, la această dată, două proiecte cu valoare totală de aproximativ 1.483.000 de euro: ”Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe A9, A20, A21 și A23 din municipiul Călărași” și ”Lucrări de reabilitare, modernizare și dezvoltare a infrastructurii educaționale preuniversitare – Liceul Tehnologic DAN MATEESCU Călărași”. Totodată, în evaluare se află încă două proiecte ce vizează reabilitarea termică a blocurilor L1, M1, respectiv L51 și N34, în total 172 de apartamente, cu o valoare de circa 855.000 de euro. Semnarea celor două proiecte este așteptată până la finele acestui an.

”Iată că eforturile noastre de a crește confortul termic al blocurilor de locuințe din municipiul Călărași se încununează astăzi cu un nou succes, prin semnarea acestui contract de finanțare. Vreau să mulțumesc locatarilor din blocul K17 care au înțeles să se asocieze pentru acest proiect și au avut răbdare ca etapele lui să fie parcurse pentru ca astăzi să ajungem să semnăm contractul, echipei din Primăria Călărași care a lucrat la proiect, dar și echipei din ADR Sud Muntenia, condusă de domnul Liviu Mușat. Sperăm ca până la finele anului să mai semnăm două proiecte ce implică reabilitarea termică a încă patru blocuri” – primar Daniel Ștefan Drăgulin.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page