Responsabilitate socială — august 24, 2016 at 08:17

Rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 6,94 %

by

ajofmLa sfârşitul lunii iulie 2016, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 6,94 %, cu 0,2 puncte procentuale mai mare faţă de cea din luna iunie a acestui an. Creşterea a fost determinată de înregistrarea în baza de date a AJOFM Călăraşi a absolvenţilor de învăţământ promoţia 2016.

Astfel, la data de 31 iulie 2016, în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași au fost înregistraţi 7244 şomeri, din care 3102 femei, după cum urmează:

  • 720 persoane au beneficiat de indemnizație de șomaj;
  • 524 persoane au fost înregistrate ca  şomeri neindemnizaţi, din care 264 persoane provin din rândul absolvenţilor promoţia 2016.

În ceea ce privește mediul de proveniență, ponderea cea mai mare o au şomerii din mediul rural (80%), deoarece oferta de locuri de muncă vacante este concentrată, în principal,  în mediul urban,  iar persoanele din mediul rural au venituri reduse, fapt care le îngreunează posibilitatea de a accesa un loc de muncă la distanță.

Ponderea cea mai mare a şomerilor este înregistrată în localităţile: Curcani, Chiselet, Șoldanu, Sărulești, Luica și Gălbinași.

 

Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page