Editoriale, People-Passion-Performance — aprilie 18, 2017 at 21:12

Ramona Radu sau puterea exemplului, iubirii și dăruirii pentru comuna Borcea

by

Zilele sfinte aduc cu sine lucuri bune. Am primit deunăzi invitaţie virtuală la un eveniment care se intitula asfel: “Împreună pentru o comună mai curată!”. Am răspuns pozitiv invitaţiei, cu entuziasm chiar, întrucât aici, în Borcea îmi am rădăcinile, şi ştiu foarte bine cât de necesară era o ecologizare în arealul respectiv, mai exact pe strada Bacului din comună, o stradă extrem de folosită atât de cetăţeni, cât şi de autorităţi.

borcea- Împreună pentru o comună mai curată17Entuziasmul mi s-a transformat în admiraţie şi bucurie în urma discuţiilor cu iniţiatoarea acestui eveniment, domnişoara inginer Ramona Radu. Dumneaei este unul dintre sutele de oameni care trec zilnic pe strada Bacului pentru a ajunge în baltă, diferenţa uriaşă dintre Ramona Radu şi ceilalţi o face însă tocmai această iniţiativă transformată în realitate astăzi, ecologizarea străzii respective.

borcea- Împreună pentru o comună mai curată16Paradoxul în sine îl reprezintă faptul că nu aparţine locului, chiar face zilnic naveta de la Constanţa aici, însă nu a mai putut rămâne indiferentă la indiferenţa şi indolenţa oamenilor şi a decidenţilor comunei şi a ales să se implice într-o acţiune de strângere a gunoaielor punând la dispoziţie nu doar gândurile bune, ci şi logistica necesară.

borcea- Împreună pentru o comună mai curată2Mesajul evenimentului creat de ea sună cam aşa:” E timpul să ne oprim, să încetăm autodistrugerea.”

A treia zi de Paşte, vă aşteptăm într-un număr cât mai mare, echipaţi cu energie, la prima iniţiativă de responsabilizare civică  faţă de mediul înconjurător din comuna ta.
Se vor pune la dispozitie mânusi şi saci de gunoi. Tot ce trebuie să faci este să umpli cât mai mulţi saci.
Mediul este poluat, dar omul, oare este curat ?”

borcea- Împreună pentru o comună mai curată9Ceea ce a reuşit astăzi este admirabil, din păcate, însă, oamenii au fost reticenţi, voluntarii nu au apărut, efortul tot aparţinând domnişoarei inginer şi echipei dumneaei. După aproape 3 ore, sacii strânşi au fost numeroşi, zona a fost cât de cât curăţată de gunoaiele sufocante. Pozele grăiesc adevărul trist al zilelor noastre: prea multă nepăsare, prea puţină implicare!

borcea- Împreună pentru o comună mai curată1În astfel de momente realizăm cât adevăr cuprinde o zicală simplă:”Omul sfinţeşte locul!”

borcea- Împreună pentru o comună mai curată7Mă înclin, cu respect şi cu mulţumiri, Ramona Radu, pentru ceea ce ai realizat astăzi pentru o parte din comuna Borcea! De astfel de tineri are atâta sete Borcea toată! Mulţumim!

Cosmina Ene

[wzslider autoplay=”true”]


Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page