Comunicate de presă — mai 18, 2013 at 09:49

Ramona Mănescu: ” Avem nevoie de o singură lege, clară, referitoare la responsabilitatea socială a companiilor, în Romania şi în UE”

by

Ramona ManescuEuroparlamentarul PNL, Ramona Mănescu, membru în Comisia de Ocupare a Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale a PE, a participat, astăzi, 17 mai 2013, la evenimentul intitulat “Lecții Europene de Responsabilitate Socială”, organizat, la Bucureşti, de autorii site-ului responsabilitatesociala.ro. Cu această ocazie, Ramona Mănescu a declarat :

” Cred că este esențial ca toate statele membre, inclusiv România, să ia măsurile care se impun, la nivel național, în primul rând, pentru a susține responsabilitatea socială a întreprinderilor, în afaceri. Având în vedere faptul că nu toate statele membre au, în prezent, o legislaţie care să reglementeze responsabilitatea socială consider important să dezvoltăm un cadru legal pentru promovarea acestui concept în întreaga Uniune cu atât mai mult cu cât, beneficiile imediate pentru societate și pentru mediu sunt evidente. “

În opinia europarlamentarului PNL, în acest fel, companiile pot ajuta la atenuarea efectelor sociale dezastruoase ale crizei economice actuale.

” Există mai multe domenii în care guvernele pot lucra cu sectorul privat, cu avantaje de ambele părți. Și în acest sens, în opinia mea, avem la îndemână o serie de măsuri concrete.

În primul rând, guvernele trebuie să facă cunoscute beneficiile responsabilităţii sociale a întreprinderilor nu numai pentru societatea civilă dar şi pentru sectorul privat, în sine.

Al doilea pas pe care guvernele ar trebui să-l facă este facilitarea de stimulente adecvate pentru întreprinderile care promovează acest concept, cu seriozitate.

 Al treilea pas important ar fi ca toate statele membre să implice întreprinderile mici și mijlocii, în dezbaterea privind responsabilitatea socială, recunoscând faptul că acestea au, în general, o relație mai strânsă cu anumite comunități şi, prin urmare, pot avea un impact mai mare.”

Cu această ocazie, europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, a mai susţinut că punerea în aplicare, cu succes, a conceptului de responsabilitate socială a întreprinderilor va produce rezultate benefice precum: diversitate culturală, egalitatea de gen, sănătate si, desigur, mediul, cu politicile de protejare a biodiversității, asigurarea utilizării eficiente a resurselor, prevenirea poluării și reducerea emisiilor de carbon în vederea combaterii schimbărilor climatice.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page