Politica, Politică regională — decembrie 14, 2013 at 17:01

Răducu Filipescu ‘El Lider Maximo’

by

IMG_2540

În timp ce liderii opoziţiei ies în stradă manifestând împotriva politicii Guvernului , la Călăraşi  Emil Muşat şi Dragoş Coman schimbă bezele şi se gratulează cu Filipescu.

Răducu Filipescu este cel mai puternic şi mai influent lider politic călărăşan. Asta nu înseamnă că e liberal.Centralismul controlat democratic  nu este totuna cu libertatea individuală,cu libertatea de expresie cu libera concurenţă. Demonstraţia de forţă făcută azi la conferinţa teritorală de alegeri a PNL este elocventă.  Hegemonia politică a lui Filipescu şi a PNL este indiscutabilă. Având oameni şi aripi devotate atât în PSD cât şi în PDL,PMP şi PC controlează   autoritar majoritatea resurselor de putere la nivelul judeţului Călăraşi. Filipescu este puternic şi la nivel naţional. Prezenţa lui  Daniel Chiţoiu, Ramona Mănescu, Buşoi,Mariana Câmpeanu, Mihai Voicu, Norica Nicolai  la conferinţa PNL Călăraşi spune acest lucru. Senatorii Iulian Dumitrescu şi Liviu Tomoiagă,deputaţii Raluca Surdu şi Aurel Niculae completează pleiada de susţinători ai lui Filipescu.

PNL Călăraşi sub conducerea lui Răducu Filipescu este cea mai puternică organizaţie politică din judeţul Călăraşi şi cea mai puternică organizaţie politică a PNL din ţară.

Şi totuşi de ce a simţit nevoia PNL să strângă astăzi peste 2000 de oameni  în sala polivalentă şi să dea adunarea la toţi susţinătorii din toate partidele!!!???

Două motive sunt plauzibile:

1.Puterea naşte într-un sistem dialectictic  forţe care se opun  de aceiaşi  mărime şi intensitate. Forţa lui Filipescu deranjează la centru,deranjează şi în PSD şi în PC deranjează şi  în judeţ. Unii au început să mârâie.Şi Filipescu a vrut să le arate pisica.

2. A vrut să verifice mecanismele şi oamenii.

Crin Antonescu şi cel mai confirmat parlamentar liberal Dan Motreanu au avut întâmplător sau nu altă agendă. Să fie un semnal!!!??? nu au vrut ei să cauţioneze  puterea lui Filipescu?

Daniel Florea,Valeriu Steriu şi Maria Dragomir au avut şi ei altă agendă…

Nelu Bălaşa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page