Comunicate de presă, Ultimile Știri — ianuarie 23, 2014 at 16:07

RADU STROE îşi dă DEMISIA “DE ONOARE”,dar pasează răspunderea ACCIDENTULUI AVIATIC altor instituţii

by

RADU STROE A DEMISIONAT, astăzi, din postul de ministru al Internelor, după o discuţie cu premierul Victor Ponta. Demisia acestuia vine ca urmare a incapacităţii de a gestiona accidentul aviatic de luni din Munţii Apuseni. “Vreau să-mi prezint scuze tuturor celor care, prin unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate, le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent”, a spus Stroe, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

radu stroe

RADU STROE A DEMISIONAT din postul de ministru al Internelor după o discuţie cu premierul Victor Ponta. Potrivit unor surse oficiale citate de MEDIAFAX, ministrul a fost chemat la premier după ce şeful Guvernului a avut o discuţie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.

Ministrul era pregătit să participe la comandamentul de iarnă care a început la ora 13.00 şi a venit în acest sens la Palatul Victoria, dar, odată ajuns la sediul Guvernului, a fost informat să se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.

Stroe nu a mai ieşit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarnă a început, iar surse oficiale au precizat că acesta a demisionat.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost şi el prezent la Ponta, a anunţat că Stroe urmează să susţină o declaraţie de presă în acest sens.

Majoritatea din cei peste 40 de lideri PNL, vicepreşedinţi şi membri ai Biroului Permanent, contactaţi de MEDIAFAX, au evitat să aibă un punct de vedere faţă de oportunitatea depunerii mandatului de către ministrul Radu Stroe, totuşi cinci exprimându-se clar în favoare unei demisii.

Şi liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt “un exemplu de comunicare catastrofală”, menţionând că va propune conducerii PNL “măsuri politice radicale”, el menţionând şi că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

Întrebat, într-o intervenţie la Realitatea TV, cum comentează faptul că Radu Stroe a spus că îşi reproşează că tragedia de la Cluj s-a întâmplat în mandatul său şi că la nivelul Ministerului de Interne nu s-a constituit o celulă de criză, Antonescu a răspuns: “Cu tot respectul pentru domnul Stroe şi cu toată colegialitatea, este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revolta în condiţii de nemulţumire publică”.

Acestea sunt principalele declaraţii LIVE TEXT:

Încep prin a transmite sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi în tragicul accident aviatic. Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor din cadrul IGSU care, în aceste trei zile, au primit nedrepte acuzaţii.

Ei sunt eroii care, alături de poliţişti şi jandarmi, au salvat şi vor salva în continuare viaţa oamenilor. Aceşti salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici. Ei trebuie să aibă încredere în continuare în aceşti decidenţi, oricare ar fi ei.

Ca o ironie a sorţii, pentru ei şi pentru personalul MAI, se va demonstra foarte repede faptul că obligaţiile şi responsabilităţile în problema alertării, a întocmirii planului de căutare şi a localizării epavei avionului şi a supravieţuitorilor aparţin exclusiv altor instituţii ale statului român, şi nu MAI sau IGSU. Am declarat asta din prima mea intervenţie din seara accidentului.

Vreau să-mi prezint scuze tuturor celor care, prin unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate, le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent, sau care ţine de scaunul de ministru.

Mulţumesc celor care m-au ajutat, dar şi celor care m-au criticat.

Plecarea mea de la MAI trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică.

Sursa: realitatea.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page