Mâncare şi Băutură — decembrie 28, 2014 at 11:45

Quiche cu roşii

by

După atâtea preparate din carne, iată un antreu rapid şi săţios, de inspiraţie franţuzească, de servit în orice moment al zilei! Quiche este un clasic al bucătăriei franceze. Numele complet este quiche Lorraine, după numele provinciei Lorena.

quiche cu rosiiIngrediente

  • 1 pachet de aluat foitaj
  • 3 ouă mari
  • 100 ml smântână
  • 10 roşii cherry
  • 150 grame brânză gruyere
  • 100 grame mozzarella
  • 1 lingură cu făină
  • 1 cub de unt
  • 1 dovlecel
  • busuioc proaspăt
  • sare

Aşază o foaie de aluat decongelat în prealabil într-o formă de pizza (de 22-24 de cm) şi lasă marginile mai mari. Înţeapă cu furculiţa şi dă nu mai mult de 5-7 minute la cuptorul încins în prealabil.

Între timp, amestecă bine ouăle, smântâna, făina şi untul topit. Potriveşte de sare. Încorporează brânza (pe care ai dat-o în prealabil prin răzătoare).

Scoate tava din cuptor şi toarnă compoziţia de brânză. Aranjează câteva felii foarte subțiri de dovlecel şi dă la cuptor pentru alte 15-20 de minute.

În ultimele 5 minute, scoate tava din cuptor şi decorează cu jumătăţi de roşioare cherry şi cubuleţe de mozzarella.

După ce s-a scurs timpul, scoate şi lasă 10 minute. Ornează apoi cu frunze de busuioc şi serveşte iemdiat.

Poftă bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page