Mâncare şi Băutură — ianuarie 18, 2014 at 12:32

Pui umplut cu alune

by

Ingrediente pentru  4 porții

Photographer F. Provaznik

Photographer F. Provaznik

• 50 g unt
• 120 g ceapă verde
• 3 linguri pătrunjel tocat
• 70 g alune
• coaja de la 2 felii de pâine
• 1 praf condiment din legume deshidrate
• 2 ouă
• sare
• 50 ml lapte
• ½ lingu­riță piper
În plus
• 1 pui mare (cca 2 kg) 
• sare • 50 g unt topit

Se topește untul, se că­leș­te ceapa tocată, se lasă la răcit. 
Se amestecă cu pă­trun­jelul tocat, alunele tocate grosier și coaja de pâine tă­iată bucățele. Se adaugă con­di­ment din legume, sare și piper, ouă și lapte. Se amestecă până se obține o umplutură groasă.

Se curăță puiul, se spală și se umple cu amestecul preparat. Se închide cu scobitori. Se așază într-o tavă, se unge cu unt, se sărează, se acoperă și se coace cca 1 oră în cuptorul încins la 190  ºC. În timpul coacerii, puiul se unge cu sos din tavă și se stropește cu apă fierbinte. După 1 oră, se scoate capacul de pe tavă și temperatura din cuptor se reduce la 170 ºC. Se mai coace puiul 30 min., pentru a face crustă crocantă. Se adaugă restul de unt în sos și se servește puiul cu cartofi la cuptor.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page