Mâncare şi Băutură — aprilie 22, 2013 at 17:21

Pui si ciuperci in sos de sampanie roz

by

pui cu ciuperciPentru o zi de sarbatoare sau pur si simplu pentru placerea sufletului vostru, va recomad:

Pui si ciuperci in sos de sampanie roz, cu o garnitura clasica de piureu de cartofi batut cu ceapa verde si unt.

Ingrediente:

  • piept de pui 250 grame
  • ciuperci champignons 250 grame
  • 300 ml vin spumant roz
  • o ceapa rosie medie
  • ulei de masline
  • 50 ml smantana lichida
  • sare, piper
  • 400 grame cartofi
  • un cubulet unt
  • putin lapte cald
  • doua fire de ceapa verde
  • pofta de mancare

Preparare:

Am taiat pieptul de pui cubulete mai mari, ciupercile care erau ceva mai mari in doua – restul intregi (chiar imi place sa le simt in furculita, nu sa le alerg prin farfurie, mai ales ca stim bine cu totii ce mici devin ciupercile prin tratarea termica), ceapa rosie tocata marunt. Am aruncat putin ulei de masline in tigaia de sosuri, am impins cu forta ceapa peste uleiul incins, apoi, dupa un minut, a venit si randul puiului si ciupercilor.

Dupa scurt timp am turnat si cei 300 ml de vin spumant roz, pentru ca ingredientele cerusera intre timp sa faca o baie mica. Am dat focul mediu, am amestecat din cand in cand si am lasat cam 15-18 minute pana cand s-au patruns ciupercile si carnea de pui si cantitatea de sampanie s-a mai redus, evaporandu-se si alcoolul. (Separat, cartofii pentru piureu incepusera sa se balaceasca in apa clocotita)

Iar pe final, cand totul a fost aproape gata, am dat gust prin sare si piper, apoi am turnat 50 ml de smantana lichida, pentru a da consistenta sosului. Piureul l-am batut cu doua fire de ceapa verde tocate rondele mici si cam asta a fost. Gustos, consistent, dar nu exagerat de greu. Da, e nevoie de ceva foame inainte de a te aseza sa consumi acest preparat, insa merita.

Pofta buna!

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.