Mâncare şi Băutură — aprilie 30, 2014 at 13:30

Pui marocan cu legume

by

Puiul marocan cu legume este o reteta traditionala din Marrakesh, foarte sanatoasa, pe care o apreciaza atat adultii, cat si copiii.

pui marocan cu legumeIngrediente:

  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi dulci mari
  • 425 g de naut prefiert
  • 900 g de piept de pui
  • 1/2 lingurita de chimion
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/4 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de sare
  • 400 g de rosii conservate

Cum se prepara:

Taie ceapa, morcovii, cartofii dulci si pieptul de pui si pune-le la rumenit, alaturi de naut si de usturoiul maruntit. Amesteca toate condimentele si presara-le peste pui si legume, apoi adauga apa. Dupa ce au fiert, adauga rosiile conservate si lasa-le la temperatura mare pana cand scade sosul.

Puiul marocan cu legume se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb sec. Daca preferi berea, merge de minune si cu aceasta, pentru ca este un preparat condimentat.

Să aveţi poftă!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page