Mâncare şi Băutură — aprilie 14, 2014 at 14:45

Pui la cuptor cu miere

by

pui cu miereIngrediente:

  • Pui – 1 buc de cca 1.5 kg
  • Unt – 100 g
  • Ulei de floarea soarelui – 1 lingura
  • Miere – 2 linguri
  • Usturoi – 4 catei
  • Ceapă – 2
  • Cârnaţi afumaţi – 2 – de preferat picanti
  • Pesmet – 4-5 linguri
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper
  • Delikat gust de Găină

Mod de preparare:

Pentru început, se încinge cuptorul la maximum, apoi se pregăteşte umplutura: într-o tigaie se topesc 50 g unt împreună cu uleiul şi se căleşte ceapa împreună cu usturoiul tocate mărunt şi cârnaţii felii subţiri. Se lasă pe foc cca 10 minute, până când ceapa capătă o culoare uşor aurie, iar la final se pune o lingură de miere.

Se ia de pe foc, se pune pesmetul, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi se lasă să se răcească. Cu acest amestec se umple puiul şi se pune într-o tavă unsă cu unt.

La final se prepară un amestec din mierea şi untul rămase şi Delikat cu gust de găină, cu care se freacă pielea puiului şi se bagă la cuptor pentru 1 ora şi 30-45 de minute. Vreme de o oră se lasă acoperit cu folie de aluminiu apoi se dă la o parte pentru a prinde crustă.

Poftă Bună!

Sursa: retetaperfecta.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page