Mâncare şi Băutură — martie 20, 2013 at 18:38

Pui cu sos de ciuperci şi vin rose

by

Dacă tot desfaci o sticlă pentru a prepara reţeta, nu rămâne decât să beţi restul împreună.

Pui in sos de ciuperciIngrediente:
* ¼ cană de făină;
* ½ linguriţă de sare;
* ¼ linguriţă de piper negru;
* 2 lingură de ulei de măsline;
* 4 jumătăţi de piept de pui fără piele şi os;
* 1 linguriţă de unt;
* 3 căni de ciuperci feliate;
* 250 ml de vin rose

* 250 ml de smântână.

Mod de preparare:
1. Amestecă făina, sarea şi piperul într-un castronel şi apoi trece bucăţile de piept de pui prin acest amestec, una câte una (ca la şniţele), aşezându-le după aceea pe o farfurie.
2. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Prăjeşte pieptul de pui câte 1-2 minute pe fiecare parte, întorcându-l o singură dată, până când se rumeneşte puţin (nu trebuie gătit complet). Apoi scoate bucăţile de pui din tigaie şi aranjează-le pe un platou.
3. Adaugă în tigaie untul şi ciupercile feliate şi găteşte-le (amestecând des) până când se evaporă zeama pe care o lasă. Toarnă vinul peste ciuperci şi amestecă bine pentru a dezlipi eventualele bucăţi lipite pe fundul tigăii, după care adaugă smântâna. Când sosul începe să fiarbă, dă focul la mic şi lasă compoziţia la gătit timp de 5 minute.
4. Pune pieptul de pui înapoi în cratiţă şi lasă sosul de ciuperci să-l pătrundă bine. Găteşte carnea la foc mediu, fără capac, cam 6-8 minute – până când se îngroaşă sosul. Se serveşte imediat cu pâine crocantă sau cu orez, care să absoarbă mai bine sosul.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page