Lifestyle, Sănătate — aprilie 26, 2013 at 12:47

Pudra de argilă

by

 pudra de argila“În Egiptul Antic femeile foloseau mastile cu argila pentru a-si pastra frumusetea pielii. Grecii si romanii cunosteau de asemenea proprietațile antitoxice, antiseptice, antiparazitare, de remineralizare si regenerare ale argilei.”

Prin calităţile sale, argila este un produs cosmetic natural de mare valoare, putând fi folosită cu succes în formulări cosmetice destinate tenurilor sensibile (alergice, seboreice, acneice, cuperozice, iritate şi ridate) şi în tratamente cosmetice naturiste, respectiv în prepararea unor măşti instant.

Pentru obţinerea unor măşti cosmetice, pudra de argilă se poate amesteca cu diferite fructe, legume, iaurt, lapte, miere de albine, ulei de măsline, gălbenuş de ou etc., în funcţie de tipul de ten. 

Se recomandă combinarea pudrei de argilă cu sucuri naturale cu efect astringent, obţinute din roşii, lămâi, castraveţi, caise, portocale, etc., pentru tenurile grase, respectiv cu ingrediente cu efect hidratant şi nutritiv: castraveţi, ţelină, lapte, miere, ulei de măsline, gălbenuş de ou pentru tenurile normale şi uscate.

Pentru tratarea acneei se realizează un amestec din pudră de argilă cu apă potabilă sau apă de pe tărâţe de grâu (nu se va folosi apă minerală), obţinându-se astfel o pastă consistentă, uşor de aplicat. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de 2 ori pe săptămână până la vindecare.

O folosesc de cativa ani si mi se pare foarte practica. De obicei amestec cam jumatate de pliculet cu putin iaurt sau ulei de masline si o aplic pe fata folosesc o pensula speciala. Daca imi simt tenul uscat folosesc putin mai mult ulei de masline, doar cat sa fac compozitia putin mai lichida, daca vreau doar o masca de rasfat folosesc iaurt, lapte, galbenus de ou…

In cutiuta veti gati 10  plicuri, iar un plic poate fi utilizat cam de 2-3 ori, depinde de textura pe care doriti sa o obtineti.

Va recomand cu drag pudra de argila pentru mastile facute in casa, insa sunt sigura ca multe dintre voi ati incercat-o deja.

Ramona Ceausescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page