Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — martie 29, 2015 at 23:23

PROIECTUL MULTIREGIONAL “SATUL MEU, AFACEREA MEA”, LANSEAZA IN TERITORIU NOI OPORTUNITATI DE FORMARE SI OCUPARE PROFESIONALA CONTINUA

by

La Lehliu Gara, intr-un cadru parca anume construit pentru a gazdui asemenea evenimente, in locatia denumita “La Partid”, proiectul “Satul Meu, afacerea mea” a strans in jurul aceleiasi mese numerosi stakeholder interesati de scopul, obiectivele, actiunile si rezultatele acestuia. Printre participanti s-au numarat reprezentanti ai grupului tinta – beneficiari directi ai proiectului, dar si reprezentanti ai unor institutii publice sau agenti economici, pentru care proiectul poate asigura complementaritatea unui tip de interventii in cadrul preocuparilor comune de dezvoltare economica si sociala a teritoriului, prin intermediul cursurilor de formare profesionala continua.

IMG_2501Interesul aratat acestei manifestari de catre AFIR Calarasi, GAL Asociatia Valea Mostistei, reprezentantii unor firme de formare continua din zona, reprezentantii  unor institutii de invatamant, agenti economici din diverse domenii de activitate, lideri formali si informali, cat si alte persoane interesate,  a fost demonstrat prin faptul ca intalnirea a fost una participativa, in cadrul careia prezentarea proiectului  s-a imbinat armonios cu momentele in care discutiile si comentariile pe aceasta tema  s-au transformat in adevarate dezbateri.

Proiectul “Satul meu, afacerea mea” este un proiect finantat  din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 POSDRU/135/5.2/S/ID131046 Investeste in oameni.  Acesta   asigura unor categorii de beneficiari din regiunile Sud-Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Centru si Bucurest- Ilfov, care nu au in acest moment un statut ocupational asigurat pe piata muncii, someri neinregistrati, inclusiv persoane in cautarea unui loc de munca, persoane casnice sau intretinute de alte persoane, persoane  ocupate in agricultura de subzistenta, someri tineri si alte persoane  apartinand unor grupuri vulnerabile, oportunitati de formare  profesionala continua. Li se ofera posibilitati de formare  prin intermediul  cursurilor de calificare de nivelul I, cursurilor de intiere TIC, cursurilor de antreprenoriat si consiliere privind infiintarea unei afaceri proprii.

IMG_2499Beneficiarul proiectului Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase – ROMPAN, impreuna cu partenerii: Partener 1 – RGIC Consultanta; Partener 2 – SIVECO Romania si Partener 3 – European Union Experts Association, gestioneaza proiectul cu o valoare totala de 12.702.125,71 lei, cu o durata de implementare de 18 luni.

In esenta, se vor organiza cursuri de formare profesionala si calificare pentru meseriile de brutar, patiser, lucrator comercial, dar vor fi formate si grupe unde beneficiarii vor dobandi competente antreprenoriale si informatice (TIC).

IMG_2481Prezentarea care a avut loc a dobandit o plus valoare certa, ca urmare a discutiilor, analizelor si comentariilor dezvoltate de participanti. Aceasta s-a  focalizat pe  dezvoltarea unor sinergii, pe asigurarea unei continuitati concrete a procesului de dobandire a cunostintelor teoretice cu  finalizarea lor prin identificarea unui loc de munca sau  initierea unei activitati proprii antreprenoriale,  generatoare de venit , de catre cursanti.

[wzslider autoplay=”true”]

Expert coordonator Centru Regional Sud-Muntenia (P1)
Ghedzira  Niculae

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page