Comunicate de presă, Ultimile Știri — septembrie 28, 2015 at 13:32

Proiectul „Împreună pentru sănătatea sânului”

by

Asociația Parteneri in Progres Constanta si Crucea Rosie Calarasi organizează în data de 30 septembrie 2015 între orele 11 si 13 în sala de conferinte a Primariei Calarasi ( din spatele spitalului ) o conferinţă de presă menită să disemineze rezultatele locale ale proiectului „Împreună pentru sănătatea sânului ” implementat în judeţul Calarasi în ultimii 2 ani.

cancer mamarProiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Bugetul total al proiectului este de 269.340 CHF, din care Contribuţia Elveţiană este in valoare de 242.400 CHF, Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală şi partenerii contribuind cu suma de 26.940 CHF.

Proiectul „Împreună pentru sănătatea sânului“ şi-a propus îmbunătăţirea politicilor publice cu impact asupra domeniului cancerului de sân prin întărirea capacităţii instituţiilor şi organizaţiilor locale implicate în lupta împotriva cancerului de sân în 10 judeţe (Mureş, Constanţa, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Prahova) şi municipiul Bucureşti. Obiectivul prioritar a fost dezvoltarea unor parteneriate locale între instituţii publice, private şi alţi factori din comunitate în vederea susţinerii de intervenţii eficiente şi sustenabile destinate depistării precoce a cancerului de sân, sprijinirii persoanelor afectate direct şi indirect de această boală şi creşterea calităţii serviciilor medicale specifice.

În cadrul proiectului s-a format o echipa locală care a fost instruită în cartografierea nevoilor şi resurselor din domeniul sănătaţii sânului, în managementul de proiect şi scrierea de propuneri de proiect şi iniţierea de activităţi de advocacy şi de strangere de fonduri şi s-au format un număr de 11 de facilitatori de sesiuni de informare a populaţiei cu privire la autocunoaşterea sânului. Echipa locală a realizat o cercetare comprehensivă a situaţiei din acest domeniu de sănătate, lucrare ce a fost publicată şi lansată la nivel local spre a servi tuturor actorilor cu atribuţii în domeniu. Pe durata proiectului facilitatorii formaţi au acţionat ca educatori comunitari, informând peste 800 de femei rezidente în judeţul Calarasi.

Scopul conferinţei de presă este de a împărtăşi rezultatele obţinute de echipa de proiect şi de a aduce la cunoştinţă publicului larg resursele create de proiect în judeţul Calarasi ce vor putea fi folosite în mod sustenabil pentru conștientizarea asupra importanței depistării precoce a cancerului de sân. Unul dintre rezultatele proiectului este site-ul www.infocancerdesan.ro care găzduiește toate materialele resursă create de partenerii din cele 10 județe și municipiul Bucureşti și de membrii rețelei Împreună pentru sănătatea sânului. Site-ul oferă accesul gratuit al tuturor celor interesați de domeniu la cursuri online de facilitare sesiuni de informare, management de proiect, cartografierea comunității și advocacy.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi coordonatoarei locale a proiectului, Aura Giurca la adresa de mail aura.giurca@yahoo.com sau la telefon 0727688423.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page