Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — mai 27, 2015 at 09:42

Proiecte implementate de beneficiarii Programului LEADER in microregiunea Valea Mostiștei

by

Chereches Mihai Alexandru, 29 ani: Întreprindere Individuala – exploatație agricola – 377 hectare

În anul 2014, tânărul fermier din localitatea Lehliu-Gara a depus o cerere de finanțare pe măsura 411.121, cuprinsa în strategia de dezvoltare a microregiunii Valea Mostiștei, solicitând o finanțare publica de 94.250 de euro. La începutul acestui an,  fermierul nostru a  demarat procedurile de achiziție pentru u unei combine, a unui header si a unui kit rapita pentru  header paioase, necesare fermei vegetale detinuta de beneficiar , ferma cu o suprafata de cultura de 376.45 ha in si este in conformitate cu normele europene, intrucat aceasta presupune introducerea de tehnologii performante, imbunatatirea conditiilor de lucru, reducerea costurilor de productie, deci si cresterea rentabilitatii economice a exploatatiei.

utilaje1La începutul lunii martie a acestui an, utilajele au sosit in curtea fermierului, intre timp aceasta a depus o singura cerere de plata.

In luna mai, in contul beneficiarului i-a fost virata contravaluarea cererii de plata.

utilajeSperam ca acest exemplu sa fie urmat de câți mai mulți tineri ai microregiunii noastre, fără a mai fi nevoiți sa plece in căutarea stabilității financiare către zonele urbane.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page