Dezvoltare durabilă, Economie — aprilie 20, 2016 at 23:49

Proiecte AFIR vizitate în săptămâna Şcoala Altfel,de elevii Colegiului Agricol Sandu Aldea

by

P4202135Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale împreună cu Colegiul Agricol Sandu Aldea din Călăraşi în cadrul săptămânii ȘCOALA ALTFEL au organizat azi,20 aprilie 2016, o vizită de informare  la Grupul de firme Agrozootehnica Roseti SRL, Agropan SRL la proiectele:P4202136

Constructie moara de cereale, beneficiar SC Agrozootehnica Roseti SRL din comuna Roseti judetul Calarasi; Valoare eligibila proiect 1.897.834 euro, nerambursabil 948.917 euro; reprezentant: Bancu Matei.

Construcţie fabrica de pâine, beneficiar SC Agropan SRL din comuna Roseţi, judetul Calarasi; Valoare eligibila proiect 3.031.965 euro, nerambursabil 1.515.982.euro; reprezentant: Bancu Ioan Stefan.

Au participat: elevi de la clasele de agricultura si industrie alimentara ai  Colegiului Agricol Sandu Aldea din Calarasi, profesori ai colegiului , directorul colegiului Adrian Melente, Directorul Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Şerban Jenel.

Gazdă primitoare  a fost Ionuţ Bancu  administrator.P4202149

Au fost vizitate fabrica de peleţi, moara şi fabrica de pâine.În final au fost degustate produsele de patiserie şi pâine caldă.P4202153

Sediile societatilor sunt amplasate pe DN3B, in comuna Roseti, judetul Calarasi, la 10 Km de resedinta de judet, orasul Calarasi (oras port la Dunare), la 20 de Km A2, la 100 Km de Bucuresti si la 100 Km de Constanta.

Constructiile si terenurile se afla in proprietatea societatilor noastre, acestea beneficiind de o suprafata totala de aproximativ 10000 de metri patrati de teren, care exceptand micile spatii verzi, este in totalitate betonat cu beton elicopterizat. Hala de productie a morii de grau are o suprafata de aproximativ 1000 de metri patrati si o inaltime de 8M. Hala de productie a Agropanului are o intindere de aproximativ 1700 de metri patrati, iar cladirea, de asemenea, masoara 8M inaltime.

Ambele hale sunt realizate pe structura de beton, cu placi prefabricate cu ornamente din piatra naturala de rau, cu pardoseli interioare din beton cu cuart, exceptand spatiul alocat fabricii de paine, care are o pardoseala din rasina epoxilica ce corespunde celor mai inalte standarde din domeniul industriei alimentare.

Compartimentarea spatiilor de lucru din interiorul cladirilor este realizata in functie de necesitati sau de standardele fiecarui domeniu de activitate, din panouri sandwich, pereti anti-foc sau gips carton. Imprejmuirea terenurilor este realizata cu gard metallic din plasa galvanizata.   

Ambele spatii de productie sunt dotate cu instalatii de climatizare, instalatii de incalzire, reprezentate de centrale termice ce ard peleti din productia proprie, instalatii pentru prevenirea si combaterea incendiilor, instalatii de aer comprimat pentru fiecare hala in parte, capabile sa functioneze, fie separat, fie in paralel, trape de fum, dubla izolatie termica, generator de energie electrica, cu doua surse de apa, fie din put forat, fie din reteaua publica, statie de epurare a apelor uzate, bazin tampon pentru incendii, camere de supraveghere video conectate la internet cu posibilitatea de a fi monitorizate din orice punct, etc.

Silozurile de grau au o capacitate de 3000 de tone, capacitate suficienta pentru a acoperi aproximativ 30 % din capacitatea totala de macinare a morii intr-un an de zile si 100 % din necesarul de grau pe care fabrica de paine  il poate consuma intr-un an. Pe langa acestea exista laborator pentru prelevare probe dotat cu echipamentele necesare si un cantar auto. Silozurile sunt fabricate in Italia de compania Borghi Srl si puse in functiune pe data de 31.12.2014.

Moara de grau are o capacitate de aproximativ 30 tone de grau in 24 de ore, este capabila sa produca toate tipurile de faina de grau si poate fi adaptata foarte usor pentru macinisul de grau dur. Capacitatea acesteia poate acoperi de 3-4 ori necesarul fabricii de paine, surplusul de productie fiind comercializat pe piata libera (fie cu ridicarea produselor de la sediul firmei, fie cu mijloacele de transport proprii), unde societatea noastra este deja prezenta, avand un portofoliu de clienti. Moara de grau este fabricata in Italia de compania Loporcaro, in anul 2012, pusa in functiune la finalul anului 2013. Acesteia I s-a adaugat un grad de automatizare mult mai avansat decat cel standard.                

Fabrica de paine este alimentata cu faina direct din moara, cu ajutorul  unei instalatii de transport pneumatic, faina ce este initial dirijata catre silozurile de stocare, unde exista o ramificatie cu ajutorul careia produsul merge, nu inainte de a trece printr-un cernator, aflat in dotarea liniei, fie la ambalat fie direct in spatiul de productie.

Spatiul de productie al fabricii de paine, este dotat cu utilaje din Italia, produse de mai multe companii de renume ( Bianchi Rapida, MF Italy, Marden, Trezza Forni). Aceasta linie a fost proiectata sa produca 22000 de paini pe zi, capacitate ce a fost atinsa foarte repede, fapt ce a necesitat alte noi investitii pentru marirea capacitatii la aproximativ 30000 de paini pe zi, capacitate ce se dovedeste a fi insuficienta in anumite momente de varf.

Principalele atuuri ale fabricii noastre de paine sunt:

* sistemul de coacere pe vatra cu incarcare automata, ce da o calitate mult mai buna a produsului, comparativ cu liniile de tip tunel, dar si atingerea cu usurinta a unor volume mari de productie (volume similare ce pot fi atinse numai cu linii tunel);

* o instalatie de producere a maielei, bazata pe culturi lactice, ce dau un plus de prospetime si de gust produsului, instalatie pe care in momentul de fata, din cunostintele noastre, nu o mai detine nimeni in Romania;

* numarul redus de lucratori din cadrul sectiei  de productie a painii;

* coacerea se realizeaza cu peleti din resturi vegetale din productia proprie, fapt ce duce la o importanta reducere de cheltuieli.

Pe langa linia de productie a painii s-a adaugat pe parcurs o sectie de patiserie si specialitati, unde se realizeaza pana la 10000 de produse pe zi, cu o valoare adaugata mai mare decat a produselor de panificatie.

Toate aceste produse sunt distribuite catre cei aproximativ 800 de clienti, aflati in portofoliu, cu ajutorul celor 16 autoutilitare cu capacitate mai mica de 3500 Kg, ce se afla in proprietatea societatii.

Agropan Srl este lider de piata in judetul Calarasi, acesta fiind prezent cu produsele sale si in judetele Constanta, Ialomita si Ilfov, al doilea producator din judet atingand vanzari de pana la 14000 paini pe zi.

Fabrica de peleti este de productie italiana, de catre compania General Dies, pusa in functiune luna Februarie 2013, din acel moment aceasta a asigurat consumul de peleti pentru coacerea painii, pentru incalzirea halelor si pentru incalzirea apei calde, consum ce nu depaseste 2000 de Kg pe zi.

Capacitatea fabricii de peleti este de pana la 10.000 de Kg pe zi, aceasta oxciland in functie de materialul prelucrat, motiv pentru care surplusul de productie este comercializat pe piata.

Fabrica este capabila sa prelucreze toate tipurile de material, incepand de la resturi vegetale, pana la rumegus sau cips de lemn de esenta tare. In momentul de fata detinem un portofoliu de clienti, produsul nostru fiind prezent in iarna 2014-2015 in reteaua de magazine Practiker si nu numai. Produsul vanzanduse foarte bine si catre persoane fizice direct de la porat fabricii.

Toate aceste activitati se desfasoara cu ajutorul personalului format in timp, in cadrul societatilor, trendul acestora fiind unul crescator. Ca si exemplu Sc Agropan Srl in anul 2013 a realizat o cifra de afaceri de 6.727.064 Ron, iar in anul 2014 9.675.143 Ron, iar Agrozootehnica Roseti a inregistrat in anul 2014 o cifra de afaceri de aproximativ 8.000.000 Ron.

Societatile nu au fost implicate in nici un fel de litigii cu furnizorii si clientii sai, nu au inregistrat niciodata incidente de plata.

Afacerile sunt foarte lichide, incasarile realizanduse la termene foarte scurte, de cele mai multe ori la livrare,ne-a spus Ionuţ Bancu.

a consemnat Nelu Bălaşa[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page