Anunţuri, Ultimile Știri — iulie 24, 2014 at 15:26

Proiect Ministerul Transporturilor: 5000 de lei amendă pentru şoferii care transportă autostopişti

by

Soferii care transporta autostopisti ar putea primi amenda de pana la 5.000 de lei, conform unui proiect de ordonanta lansat in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor.

autostopPe data de 22 iulie, proiectul de ordonanta pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, a fost lansat in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor, transportarea autostopistilor ar putea fi sanctionata cu amenda.

Proiectul poate fi consultat aici. Redam un scurt extras din instrumentul de motivare al proiectului mai sus mentionat:

“Prin promovarea acestui act normativ se urmareste crearea cadrului legal care sa asigure posibilitatea sanctionarii persoanelor fixice sau juridice care efectueaza activitati neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fara respectarea dispozitiilor Legii nr. 38/2003.

Adoptarea acestei ordonante de reprezinta o masura in sensul eliminarii practicilor ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fiind o masura directa pentru:
– eliminarea efectelor negative majore asupra activitatii economice a intreprinderilor autorizate;
– eliminarea efectelor create asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier neautorizate desfasurate de catre persoane fixice sau juridice;
– eliminarea riscurilor ce privesc siguranta circulatiei rutiere ca urmare a efectuarii unor activitati de transport rutier de persoane neautorizate;
– eliminarea concurentei neloiale pe piata transportului rutier de persoane efectuat prin utilizarea neautorizata a autoturismelor.”

Conform proiectului, impactul macroeconomic al acestei masuri va fi de eliminare a efectelor care decurg din practicile ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor. Astfel, se va naste posibilitatea de sanctionare a persoanelor fixice sau juridice neautorizate care recurg la astfel de practici.

Care este impactul social al acestui proiect? “Prin posibilitatea sanctionarii acestor practici ilicite, se asigura implicit o garantie asupra serviciilor de transport autorizate oferite publicului calator conform prevederilor Legii nr. 38/2003.”, se precizeaza in cadrul instrumentului de motivare al Proiectului de Ordonanta pentru completarea Legii nr. 38 dom 2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page