Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — mai 28, 2015 at 11:21

PROIECT AFLAT LA IMPLEMENTARE 312: ”ACHIZITIE UTILAJE AGRICOLE PENTRU PRESTARI SERVICII IN AGRICULTURA IN COMUNA LEHLIU, JUDETUL CALARASI”

by

In luna aprilie a anului 2014,  ONCEA CAMELIA-AURELIA depune la Grupul de Actiune Locala Valea Mostistei o cerere de finantare pe masura 41.312, ultima sesiune lansata de GAL-ul Valea Mostistei pe axa 3 din perioada de programare 2007-2013.

Prin  proiectul  de investiţii se doreste achiziţionarea de mașini agricole, respectiv o combina, un tractor, un plug, o grapa cu discuri, o semanatoare prasitoare, o presa de balotat, o cositoare si o grebla de adunat in scopul inițierii unei activităţi de prestări de servicii către producătorii agricoli din mediul rural.  În sens curent, prin prestare de serviciu se înţelege activitatea ce se execută pentru satisfacerea unor entităţi individuale sau colective, in conformitate cu codul CAEN 0161 “Activitati auxiliare pentru productia vegetala”.

utilaje4In urma definirii clare a termenului ”creare conditii artificiale”  a fost modificat  ghidul solicitantului aferent masurii 312, iar contributia publica  pentru proiecte ce au ca obiectiv  activitatea de prestare servicii in agricultura a fost diminuat de la 70% la 50%, drept urmare beneficiarul Oncea Camelia Aurelia a fost primul si ultimul soicitant ce a accesat masura 312 cu un procent de contributie publica ce a fost similar masurii 121.

In data de 30.06.2014  acesta semneaza contractul de finantare, datorita unor factori ce au tinut de beneficiar dar mai ales de furnizorul de utilaje, beneficiarul nostru a reusit in luna mai sa aduca ”acasa” prima masina agricola, combina. Lucrul cel mai benefic este ca, in lunile iunie-iulie, isi va putea respecta contractele de prestari servicii incheiate cu diferite societati agricole la momentul depunerii cererii de finantare.

utilaje5In cel mai scurt timp vor ajunge si restul utilajelor, din dicutiile purtate cu beneficiarul va depune 2 cereri de plata avand in vedere valuarea destul de mare a intregului proiect si anume 233.800 euro.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page