Evenimente, Ultimile Știri — martie 29, 2013 at 23:42

Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013

by

Uniunea EuropeanaGuvernul RomanieiGuvernul BulgarieiBRCT

 

 

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Graniţa România-Bulgaria împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice din România și Ministerul Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria au organizat în data de 12 martie a.c. la Ruse, Bulgaria, cea de-a doua întâlnire a Grupului Comun de Lucru pentru pregătirea următoarei perioade de programare pentru cooperarea teritorială româno-bulgară 2014-2020.
Delegaţia română a fost condusă de către doamna Doina Surcel, director general în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publicefoto2, art presa din România, în timp ce delegația bulgară a fost condusă de către domnul Marius Mladenov, şef departament în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria.

În cadrul reuniunii, s-au dezbătut şi luat decizii privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcționare a Grupului comun de lucru; analizarea documentului ce stabileşte liniile directoare pentru definirea următorului Program de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 precum și analizarea termenilor de referinţă pentru elaborarea documentului strategic pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020, în conformitate cu regulamentele europene. Grupul Comun de Lucru are rolul de a asigura eficiența și calitatea planificării și programării viitorului exercițiu financiar, respectiv a Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020. Grupul are în componența sa reprezentanţi la nivel naţional, regional şi local ai celor două state.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor de finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, BRCT Călăraşi a organizat în luna martie a.c trei întâlniri de lucru (mese rotunde) cu partenerii lideri/partenerii din proiectele finanțate.

foto3,art presaAstfel, în data de 12 martie 2013 la Călărași respectiv 19 martie 2013 la Silistra au avut loc două întâlniri de lucru cu reprezentanți ai partenerilor implicaţi în implementarea proiectului strategic „Danube WATER – managementul integrat al apelor (WATER)”. În cadrul celor două întâlniri de lucru, experții din cadrul BRCT Călărași au sprijinit beneficiarii în întocmirea documentelor necesare unei bune implementări a proiectului strategic. Au fost discutate la nivelul fiecărui partener prezent la întâlnire, aspecte legate de bugetul proiectului, planul de contractare și planul activităților prevăzute în cererea de finanțare.
Cea de-a treia întâlnire de lucru a avut loc în data de 14 martie 2013, la sediul Consiliului Județean Mehedinți cu reprezentanți ai partenerilor implicaţi în implementarea proiectului ”Centrul Regional de Afaceri Dunărene – Gura Văii, Județul Mehedinți”. Agenda întâlnirii s-a concentrat pe aspectele specifice implementării proiectului, fiind discutate subiecte precum eligibilitatea cheltuielilor, legislația în domeniul achizițiile publice dar şi modalităţi în care implementarea proiectului poate fi îmbunătăţită pentru asigurarea realizării obiectivului general al acestuia.
Pentru informaţii suplimentare privind Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, vă invităm să accesaţi pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu.

foto4,art presa

 

_____________________________________________________________

www.cbcromaniabulgaria.eu
Investim în viitorul tău!
Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 este cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Dezvoltare Regională

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page