Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — decembrie 29, 2014 at 18:41

Programul amanților de sărbători

by

Nu toată lumea se bucură la sfîrşit de an, aşa cum credem, nu toţi rup din hartane cu dinţii bucurîndu-se că lîngă ei se află cel mai sacru amor, fie el însurat sau „însurată”. În afară de cei care prin natura meseriei sînt nevoiţi să lucreze, a aurolacilor de prin canale, a homleşilor şi a bolnavilor imobilizaţi pe paturile spitalelor, mai există o categorie de oameni nefericiţi, de-şi bagă ştanga-n venă: amanţii. Fie de sex masculin sau feminin, pentru ei, zilele cînd familiile se adună în jurul mesei festive, reprezintă un adevărat calvar. Cu greu suportă ideea că persoana iubită e fericită lîngă brad şi împarte cadouri altcuiva.

646x404Instalatorii, şoferii, pompierii şi bucătarii, cei mai pătimaşi amanţi

Deseori, pentru a-şi impresiona pînă-n ficat partenerul căsătorit, de obicei cu altcineva, amantul sau amanta încearcă să se sinucidă tocmai de sărbători, special pentru a-i tulbura liniştea. E un fel de răzbunare, adică un: „lasă, nenorocitule că-ţi dau eu ţie sărbători cu nevasta şi copilu’!” Un procent semnificativ din cei care aleg să-şi încheie socotelile cu viaţa de sărbători este reprezentat de aceia care suferă decepţii sentimentale, damele fiind mult mai predispuse la a săvîrşi acte necugetate în anotimpul rece. Cînd în viaţa unui cuplu intervine o a treia persoană, e clar toată lumea are de suferit, chiar dacă uneori asta nu se vede. Soţia tradusă se isterizează că nu poate capta atenţia bărbatului. Soţul suferă după amantă, care la rîndul ei îşi rupe părul din cap, că e singură şi părăsită în noaptea dintre ani. Psihologii consideră că meseriile predilecte pentru amante sînt cele de asistente medicale, vînzătoare şi secretare. În cazul bărbaţilor, instalatorii, şoferii, pompierii, şefii de orice fel şi bucătarii sînt cei mai pătimaşi şi rîvniţi amanţi. Împrumutată din lumea civilizată moda deţinerii a uneia sau a mai multor gagici, după lărgimea buzunarului şi necesităţile erotice ale respectivului, se află într-o continuă expansiune şi la noi.

„Amanta amantului meu e o babă”

Nu toţi însă, putem fi amanţi de meserie. Trebuie să ai o anumită predispoziţie pentru aşa ceva. E un fel de sindrom, fără leac. Lucica Simion, în vîrstă de 29 de ani, secretară la o firmă importatoare de produse cosmetice, e a treia roată la căruţă de cînd se ştie ea femeie. Încă de pe băncile facultăţii era “amanta” prietenului ei, care, evident, avea altă iubită şi, în acelaşi timp era amantul alteia, mai în vîrstă. Zilele în care făceau dragoste erau miercuri şi vineri, cînd cealaltă avea seminarii şi stătea pînă tîrziu. Pe canapeaua ferfeniţă din căminul studenţesc, udată din greu cu vin de ţară şi bere la litru şi-a trăit amorul ca pe o moarte dulce. De sărbători băiatul i-a spus că pleacă la munte cu iubita lui adevărată. Că ea, e doar aşa, o distracţie sexuală, de care are mare nevoie în clipele de singurătate. Parcă a lovit-o cu măciuca în dinţi: “Atunci m-am sinucis prima dată, zice Lucica. M-am închis în camera mea, celelalte fete plecaseră toate pe la iubiţii lor sau acasă. Eu n-aveam chef să-i văd pe ai mei. Pur şi simplu nu puteam să-i privesc în ochi. Am luat două tuburi de Diazepam. Le-am băut cu bere. Bineînţeles că am scris şi o scrisoare de adio. În 20 de minute au început să-şi facă efectul. Nu îmi mai simţeam picioarele. Norocul meu a fost că buticarul, de la care luasem berea, a venit să-şi ia sticlele. El m-a salvat.” Fata şi-a revenit după cîtva timp, dar niciodată de atunci nu a avut o relaţie stabilă. Mereu a fost amanta cuiva. Mulţi au păcălit-o că vor divorţa de neveste şi se vor însura cu ea. Vrăjeală! Niciodată fericitul eveniment nu a avut loc.

Sinucisă de fiecare revelion

După ce a terminat facultatea, Lucica nu şi-a găsit de lucru. S-a angajat în Magazinul Unirea ca simplă vînzătoare. Şeful ei, un arab buzat şi plin de bani, a iubit-o pe limba lui vreo trei luni. Peste tot a plimbat-o prin ţară. Înţolită ca ea nu mai era nici o fată de la raioane. Arăta bine. Înaltă, subţirică, picioare pînă-n gît, roşcată, cu ochi verzi. Au trecut anii şi a fost pe rînd, asistentă şi amantă de avocat, fotomodel, apărut în mai multe reviste, secretară şi iar asistentă şi iar amantă. Începuse să-i placă la nebunie această postură. “Prin ’95 aveam în mînă şase bărbaţi plini de bani, însuraţi şi cu copii. Eram amanta lor. Cu fiecare mă întîlneam într-o zi a săptămînii. Pînă m-am îndrăgostit de trei dintre ei, nu-i mai suportam pe ceilalţi, era un balamuc total. Îmi venea să fac o şedinţă cu ei şi să le spun cum stă treaba. Nevestele lor, nişte ţoape grase, cred că m-ar fi omorît cu pietre. Două dintre ele s-au împrietenit, nu ştiu cum dracu’, şi m-au urmărit pe stradă să mă bată! Abia am scăpat.” Cînd este părăsită de sărbători, Lucica înnebuneşte pur şi simplu. Umblă aiurea pe străzi, fumează, bea şi plînge. După aia se face mangă şi-şi mai taie cîte o venă.amanti

Dj-ul, macaronarul sau avocatul?

Psihiatrul la care se duce e convins că la ea e ceva patologic şi i-a prescris calmante. Deocamdată. Dar nu s-a potolit. Au luat-o la ochi şi medicii de pe Ambulanţă. Deja o cunosc. În momentul de faţă Lucica îndeplineşte rolul de iubită ocazională pentru patru bărbaţi. E amanta unui italian, care mai vine din cînd în cînd prin România cu afaceri. Apoi urmează un şef de la firma la care lucrează, un Dj de la un cunoscut post de radio, şi un avocat cu Nissan Patrol. Toţi patru au lăsat-o acum, de sărbători, pentru a fi alături de familiile lor. Lucicuţei nu-i mai rămîne decît să se înece în băutură la cumpăna dintre ani. Să le trimită apoi SMS-uri ameninţătoare iubiţilor ei şi să se culce pustiită şi singură. Dacă se va trezi în luna ianuarie, zice că va lua o decizie importantă. Va face un copil cu unul dintre ei. Gata! Pînă atunci, se tot gîndeşte pe care dracu’ dintre ăştia să-i păcălească. Pe Dj-ul de la radio, pe avocatul cu Nissan sau pe matahala aia de macaronar, că tot vine rar în ţară?!

edituramateescu.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page