Cultură şi Educaţie, Educaţie — august 6, 2014 at 10:30

Programa de învăţământ se schimbă complet în anul şcolar 2014-2015, iar cei mai afectaţi de modificările aduse de reprezentanţii din Educaţie sunt elevii din clasele I-IV

by

In timp ce cadrele didactice se plang ca cei mici au tot mai mult de invatat de la un an la altul si ca abia pot face fata materiei stufoase, Ministerul Educatiei a decis ca tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate inca din clasa a II-a.

scoala_copiiAsadar, incepand cu anul scolar 2014-2015, din programa de invatamant a elevilor de clasa a II-a vor face parte fractiile, tabla inmultirii, stiintele naturii si notiuni de fizica.

Noile manuale scolare, in format print dar si digital, pentru elevii de clasa I si clasa a II-a, vor fi realizate dupa noua programa de invatamant, impusa de Ministerul Educatiei si vor ajunge in toamna pe bancile elevilor.

Elevii de clasa a II-a vor fi asadar cobaii sistemului de invatamant in anul scolar urmator.

Acestia vor fi nevoiti sa invete elemente de fizica, precum forta, miscarea, undele si vibratiile, magnetismul si circuitul electric, pe care colegii lor mai mari le invatu abia la gimnaziu.

O alta surpriza pe care oficialii din invatamant o pregatesc pentru elevii de clasa a II-a se refera la introducerea in programa scolara a notiunilor de geografie.

Asadar, micutii care se pregatesc sa treaca in aceasta toamna in clasa a II-a, vor deprinde cunostinte legate de desert, Polul Nord si Polul Sud.

Sursa: portalinvatamant.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page