Anunţuri, Ultimile Știri — februarie 24, 2014 at 16:10

Prognoza meteo pentru începutul de săptămână. Ninsori răzleţe începând de marţi

by

Vremea va fi predominant bună la începutul săptămânii, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, în special în vestul şi nord-vestul ţării. La munte şi în unele zone din Moldova se vor întoarce ninsorile, însă nu vor fi de durată.

vremea

Cerul va avea înnorări şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii neînsemnate cantitativ, ziua mai ales în regiunile sud-vestice, iar seara şi noaptea în est şi sud-est. În zona de munte, iar în a doua parte a intervalului şi în estul ţării vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Izolat se va semnala ceaţă.

Marţi, în regiunile vestice şi nord-vestice valorile de temperatură vor fi în continuare mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei, în timp ce în restul teritoriului regimul termic se va apropia de cel normal pentru această dată.

Înnorările vor persista în estul şi în sud-estul ţării, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ploaie, iar în Moldova trecător şi lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil la parţial noros şi doar izolat va ploua în cursul zilei.

La munte va fulgui. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări în Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi de la 1…3 grade în Moldova până la 11…12 grade în Banat; minimele termice se vor încadra între -8…-7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 2…3 grade în Dealurile de Vest. Mai ales în a doua parte a intervalului în zonele joase de relief, pe spaţii restrânse, va fi ceaţă.

În Capitală, vremea va fi în general închisă. Trecător vor fi condiţii să plouă slab, iar pe parcursul zilei vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât norma climatologică a datei, va fi de 0…1 grad.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page