Cultură şi Educaţie, Educaţie — februarie 20, 2014 at 09:22

Profesorii renunţă la “Şcoala Altfel”

by

saptamana-altfelScandalurile aparute recent in invatamant, cu privire la fondul clasei, colecta de bani pentru diferite activitati si acuzatii la adresa personalului didactic, profesorii si-au exprimat intentia de renunta la organizarea activitatilor extracurriculare si extrascolare din cadrul saptamanii “Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

Aproximativ 4.800 de cadre didactice din judetul Galati au semnat o petitie in care informeaza forurile responsabile ca intentioneaza sa nu se mai implice in desfasurarea programului de activitati educative extracurriculare si extrascolare ‘Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!’, a anuntat, miercuri, presedintele executiv al Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Galati, Lidia Antoniu.

Cadrele didactice au explicat ca decizia lor are la baza acuzatiile grave aduse la adresa profesorilor in ultima vreme, iar activitatile din perioada 7-11 aprilie presupun strangerea de bani pentru vizitarea muzeelor sau organizarea diferitelor actiuni in care sunt implicati elevii.

“Membrii de sindicat au semnat o petitie in care anunta ca sunt hotarati sa nu se mai implice sub nicio forma in organizarea activitatilor care presupun consum financiar sau de materiale, care nu se asigura prin bugetul de stat, ci de la parinti sau de la profesori. De asemenea, cadrele didactice au mai completat si cate un referat de necesitate pe care le vor inainta catre secretariatele scolilor, cu toate materialele necesare, pentru activitatea zilnica si pentru cele cuprinse in saptamana ‘Scoala Altfel'”, a declarat Lidia Antoniu.

In cazul in care nu se vor gasi fondurile necesare, programul ‘Scoala Altfel’ ar putea sa se limiteze la a se desfasura doar la nivelul unitatilor de invatamant, fara vizite la muzee, excursii tematice si diverse spectacole, a explicat liderul de sindicat.

“In conformitate cu prevederile Anexei OM nr. 3818/03.06.2013 privind structura anului scolar 2013-2014, saptamana 7-11 aprilie 2014 va fi dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, desfasurate in cadrul programului “Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. In acest sens, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) lanseaza o invitatie in atentia organizatiilor non-guvernamentale interesate sa se implice cu programe educationale in organizarea / desfasurarea programului “Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, potrivit unei note publicate pe site-ul MEN.

Organizatiile non-guvernamentale care doresc sa se implice in programul national “Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” pot accesa platforma specifica dezvoltata de Ministerul Educatiei Nationale pentru a-si posta propunerile de proiecte in scopul realizarii activitatilor de parteneriat.

Orice activitate inscrisa pe platforma va fi vizibila numai dupa aprobarea proiectului de catre un evaluator al MEN, iar in cazul respingerii unui proiect, ONG-ul va fi informat in legatura cu acest aspect in contul sau, alaturi de motivul respingerii.

sursa:portalinvatamant.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page