Politica, Politica locala — octombrie 22, 2017 at 16:50

Profesoara Camelia Croitoru a fost aleasă Președinte al Organizației Femeilor  Liberale din județul Călărași

by

Sămbătă,21 octombrie,2017 s-au desfășurat  lucrările Comitetului Județean de Coordonare al Organizației Femeilor Liberale din Călărași care a avut pe ordinea de zi  alegerea noii conduceri a organizației de femei.

Profesoara Camelia Croitoru a fost aleasă Președinte al Organizației Femeilor  Liberale din județul Călărași

IMG_4530

Primvicepreședinți au fost alese Camelia Ghiveciu, Vasilica Dobrescu și Elisabeta Neagu.

La Comitetul Județean de Coordonare al Organizației Femeilor Liberale au participat președintele Organizației Județene a PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, președintele Organizației Naționale a Femeilor Liberale, Cristina Trăilă, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, senatorul Răducu Filipescu și deputatul Cătălin Predoiu, fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, precum și alți colegi și colege din țară și județ.

Camelia Croitoru este profesor de limbi și literaturi străine, Directoarea Corpului Didactic. Călărași, metodist, formator, consilier educativ. Camelia Croiroru  a parcurs un tenace drum al formării și perfecționării profesionale  dar și al implicării în tot cea ce înseamnă aspectele evoluție învățământului călărășean, atât în ceea ce privește atribuțiile ca profesor sau alte sarcini în conducerea învățământului, nenumărate acțiuni de voluntariat cât și ca activist politic. Camelia Croitoru este manager de proiect, expert în accesare de fonduri europene și membru în Consiliul de administrație al  ISJ Călărași/CCD, membru în Consiliul de administrație al Colegiului Național Barbu Știrbei Călărași, Președintele Comise județene de mentorat.IMG_4504

Alegerea profesoarei Camelia Croitoru ca Președinte al Organizației Femeilor Liberale din Călărași  este o recunoaștere a activității ei profesionale și politice dar și prima mare ieșire în lumina reflectoarele pe scena politică din Călărași .

Camelia Croitoru este consilier local la al doilea mandat în municipiul Călărași și primvicepreședinte al Organizației Municipale a PNL Călărași.IMG_4531

În discursul pe care l-a ținut în fața celor 432 de delegați veniți din tot județul și a invitaților, noul președinte al OFL Județul Călărași, Camelia Croitoru, a spus:

Stimați invitați, distinse doamne, dragi colegi…. Știu ca cele mai multe mă cunoașteți. Dar, educația mă obliga să mă prezint. Sunt Camelia Croitoru si sunt ceea ce mă definește pe mine ca om. Sunt profesor. O meserie care, in decursul anilor, mi-a adus extrem de multe satisfacții. Am intrat in Partidul National Liberal la începutul anului 2002. Am ocupat pe rând diferite funcții in cadrul partidului – președinte al organizației femeilor liberale din municipiul Călărași,vicepreședinte al organizatiei judetene de femei,  prim-vicepreședinte al organizației municipale, membru al BPJ al PNL. Pentru că in ultimele doua luni, m-am lovit destul de des de modestia nativă a femeii, discursul meu de astăzi va fi prea puțin despre mine, discursul meu va fi despre voi.

  De ce partidul național liberal. Pentru că am crezut cu tărie in principiile acelui partid de numele căruia se leagă obținerea independenței de stat (1877), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918). De ce organizația femeilor liberale? Din mai multe motive .IMG_4542

Știm cu toții , si istoria a dovedit-o, lupta  femeii pentru a obține drepturi egale cu bărbații, dreptul la vot, dreptul la munca, dreptul la opinie, dreptul de a fi alese in organismele de conducere si de reprezentare ale comunităților, dreptul de a ocupa diferite funcții publice, a fost una extrem de  anevoioasa. Până  si limba română ne este uneori uneori potrivnică. Spunem doamna primar, nu doamna primăriță, spunem doamna senator si nu doamna senatoare, cu atât mai puțin ministru,secretar de stat ,prefect. Nici nu știu ce cuvinte potrivite aș putea folosi pentru a desemna femininul acestor funcții. Se vede, bunăoară, bărbații si-au lăsat amprenta chiar si asupra dulcelui graiului romanesc.

Un înțelept teolog si politician american, Brigham Young spunea „Educi un bărbat, educi un bărbat. Educi o femeie, educi o generație întreagă”. Si … pe buna dreptate.  Situația femeilor in societate influențează direct procesul de educare a tinerei generații, proces strâns legat de formarea tinerilor ca personalități umane cu capacități intelectuale si morale dezvoltate.IMG_4480

       Femeia de azi este, fără doar si poate, rezultatul a sute de ani de perfecționare. De-a lungul timpului, femeile au reușit sa dovedească ca sunt capabile nu doar in treburile casei si creșterea copiilor. Au reușit sa demonstreze ca sunt capabile sa mute munții din loc, să se sacrifice, să lupte, sa gândească si sa consolideze afaceri de succes, sa fie  perfecționiste la locul de munca, să ocupe funcții in administrația locală si centrală, să fie senatori, deputați, ambasadori.

      Dar…să nu ne mai plângem, suntem egale bărbaților si împreună cu ei…câștigăm bătălii puternice. Alături de domnii din PNL formăm întregul deplin care să ne definească ….individual și colectiv.  Până la urmă, chiar si micile imperfecțiuni ale limbii române pot fi iertate, dacă ne gândim ca totuși aceasta a născocit cuvinte precum: înțelepciune, dreptate, bunătate, blândețe, înțelegere, iertare, iubire si multe altele asemenea, toate de genul feminin.

      EU am încredere in voi . Am încredere in capacitatea voastră de a fi stăpâne pe prezent pentru că ați învățat din trecut si sunteți pregătite pentru viitor. Am încredere ca nici una dintre noi nu ne rezumăm la „oare pot?” ci facem tot ce ne stă in putința pentru a reuși, cu sacrificii imense de cele mai multe ori. Perseverența, ambiția, determinarea, onestitatea, lupta continua cu greutățile familiale, profesionale, politice…acestea  sunt podoabele noastre. Eu am încredere in partidul național liberal, am încredere ca împreuna vom dovedi ca am atins maturitatea politică.IMG_4452

      Nu am ajuns încă la vârsta înțelepciunii supreme, drept pentru care nu îmi permit să dau sfaturi. Va rog doar, să acceptați opinia unei femei care in cei 15 ani de politica a trăit din plin reușite, dar si eșecuri, bucurii imense dar si decepții si suferințe care m-au sfârtecat. Visați si nu încetați să luptați pentru visurile voastre, credeți in voi si in puterea voatra, credeți că tot ceea ce faceți, faceți fără cusur, si….oricât de spinos sau întunecat  ar fi drumul pe care mergeți, aveți încredere că forța voastră interioara, inteligența voastră nativa, capacitatea voastră de sacrificiu, va vor scoate in cele din urmă la lumină. Aveți încredere in voi! CANDIDATI! Personal, la următoarele alegeri locale vreau sa pun ștampila pe liste care să cuprindă cât mai multe femei.   IMG_4451

        EU îmi doresc un partid național liberal ca o familie. Intr-o familie, cei doi soți se susțin unul pe celalalt, se completează, formează un întreg, perfect, indestructibil in fata vicisitudinilor vieții. Părinții își cresc,  educa si  sprijină copiii, cu multe sacrificii de cele mai multe ori. Copiii își iubesc si  respectă părinții. Acesta este partidul pe care eu mi-l doresc. Aceasta trebuie sa fie organizația pe care noi astăzi o construim.

   Astăzi vă alegeți conducerea. Acele doamne care să vă reprezinte, să vă asculte, să vă sprijine si să vă susțină. Am convingerea că veți alege nu cu sufletul,nici cu minte ci cu întreaga voastră ființă, astfel încât vocea voastră să se facă auzită, oricât de îndepărtate ar fi comunitățile in care trăiți.

   Mulțumesc din suflet tuturor, colege, primari, invitați, presă ca ați ales o sâmbăta cu partidul național liberal,a încheiat Camelia Croitoru.

Nelu Bălaşa

22728674_10207890717506111_6408348368424552719_n

22780471_10207890721306206_1837082747395069636_n

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page