Anunţuri, Ultimile Știri — noiembrie 4, 2014 at 23:38

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a primit premiul „Women of Courage 2014”

by

1779874_1499570026984644_2663598433660323582_n

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a primit premiul „Women of Courage 2014” (Femei curoajoase din întreaga lume) în cadrul unei ceremonii desfăşurate la data de 10 aprilie 2014, la Ambasada SUA la București.

Înfiinţat în 2007, de către Departamentul de Stat al SUA, acest premiu se acordă pentru a onora calitățile de conducător ale unor femei extraordinare care au jucat un rol important în transformarea societăților lor, dar este pentru prima dată când acest premiu se decernează în România.

Cu ocazia decernării premiului „Women of Courage 2014”, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Duane Butcher, a remarcat determinarea doamnei Laura Codruţa Kovesi în lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei: „Sub conducerea sa, procurorii DNA au continuat să investigheze cazuri care ar fi fost de neînchipuit în urmă cu un deceniu. Doamna procuror-şef Kovesi a luptat pentru a păstra DNA puternică, relevantă şi independentă. Ea este o forţă care luptă pentru reforma justiţiei şi a statului de drept în România”.
În discursul său, procurorul şef al DNA a subliniat contribuţia constantă şi consecventă a Ambasadei SUA la Bucureşti, la consolidarea principiilor statului de drept în România, la dezvoltarea unei justiţii independente şi imparţiale, afirmând că „Ceea ce am realizat în funcţiile pe care le-am deţinut se datorează, pur şi simplu, faptului că am ales să respect întotdeauna legea, dar am avut noroc şi să lucrez alături de colegi care, la rândul lor, sunt fideli aceloraşi valori”.

Duane Butcher a ținut să amintească “realizările excepționale” ale altor românce premiate și ele joi de Ambasada SUA în cadrul evenimentului: Lya Benjamin, un istoric recunoscut la nivel internațional, poeta și dizidenta Ana Blandiana, reporterul de investigații Ondine Gherguț, comisarul șef de poliție Viorica Marincaș și antreprenoarea și ecologista Felicia Ianculescu-Popovici.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page