Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — iunie 26, 2014 at 23:30

Procedura de inventariere a terenurilor a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România s-a prelungit cu încă 90 de zile

by

Joi, 26 iunie 2014, cu începere de la ora 10:00, prin Ordinul Prefectului a fost convocat Colegiul Prefectural în sala de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

colegiu prefectural calarasiPe Ordinea de Zi au fost următoarele subiecte:

  1. Sinteza activităţilor desfăşurate în conformitate cu Planul de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar la nivelul judeţului Călăraşi.
  2. Recomandări pentru pregătirea deschiderii anului şcolar 2014 – 2015.
  3. Starea culturală din judeţul Călăraşi în anul 2014.

Şedinţa a fost prezidată de Prefectul judeţului Călăraşi, George IACOB, conform prevederilor art. 3 alin (2) din Regulamentul de  funcţionare a Colegiului Prefectural.    

Primul subiect al Ordinii de Zi a fost abordat de Sandu CONSTANDACHE , comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J. Călăraşi, care a prezentat „Sinteza activităţilor desfăşurate în conformitate cu Planul de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar la nivelul judeţului Călăraşi”. Conform celor enunţate de domnia sa, un aspect important l-a constituit întărirea colaborării interinstituţionale şi operativitatea informărilor dintre I.P.J. Călăraşi şi I.Ş.J Călăraşi, cu privire la evenimentele sesizate şi măsurile dispuse în perioada anului şcolar 2013 — 2014.

Cel de-al doilea subiect a fost abordat de dr. Camelia TRUICĂ, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi, care a prezentat o serie de recomandări în scopul pregătirii corespunzătoare a unităţilor de copii preşcolari şi şcolari pentru anul şcolar 2014-2015 pentru asigurarea condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare ( material anexat).

În continuare, la subiectul trei al Ordinii de Zi, prof. dr. Sorin DANCIU, director executiv în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Călăraşi, a prezentat un material informativ privind proiectele şi programele culturale din judeţul Călăraşi pentru anul 2014 (material anexat).

La solicitarea Prefectului, întâlnirea a continuat şi în afara Ordinii de Zi prevăzute iniţial, cu o consultare între conducerea Instituţiei Prefectului şi primarii care au răspuns invitaţiei la Colegiul Prefectural. Cu acest prilej au fost atinse subiecte referitoare la aplicarea Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, respectiv prelungirea termenului cu încă 90 de zile până la care comisiile locale trebuie să finalizeze procedura de inventariere a terenurilor.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page