Lifestyle, Sănătate — octombrie 19, 2013 at 09:24

Probleme de sanatate la care te poate predispune lenjeria intima

by

lenjerie intimaMulte femei prefera lenjeria intima tanga pentru ca slipii de acest fel nu se observa prin haine. Insa, specialistii sustin ca slipii tanga pot dauna sanatatii. Mai exact, persoanele predispuse la infectii vaginale au mai multe sanse de a dezvolta astfel de probleme de sanatate atunci cand folosesc slipi tanga.

„Daca vorbim de cineva clinic sanatos, pericolele nu sunt mari. In schimb, problema devine serioasa daca ai o predispozitie spre a dezvolta infectii, fie urinare, fie vaginale, pentru ca daca porti tanga s-ar putea ca ele sa fie dificil de eliminat”, a explicat dr. Jill M. Rabin de la Albert Einstein College of Medicine.

Motivul pentru care bacteriile se inmultesc mai mult atunci o persoana poarta tanga si nu lenjerie normala este determinat de faptul ca, in general, slipii tanga nu sunt confectionati din materiale care leasa pielea sa respire, precum bumbacul.

„Slipii tanga au tendinta de a se freca de piele, cauzand iritatii in pielea delicata dintre vulva si clitoris, si permitand accesul microbilor”, a declarat medicul Adelaide Nardone.

Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa va aruncati la gunoi toti slipii tanga, ci doare pe cei creati din materiale care nu lasa pielea sa respire. Cei fabricati din bumbac pot fi utilizati deoarece ei permit eliminarea umezelii si astfel impiedica dezvoltarea bacteriilor. Pe de alta parte, nu este suficient ca slipul sa aiba bumbac doar in centru, in timp ce restul sa fie fabricat din alte materiale, pentru ca in continuare, pielea din zona genitala nu poate respira suficient.

In concluzie, „noi toate ar trebui sa purtam mereu lenjerie intima din bumbac”, sustine dr. Shieva Ghofrany de la Spitalul din Stamford.

Sursa: Medical Daily

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page