Anunţuri, Ultimile Știri — iulie 13, 2014 at 17:49

Problema diplomelor de bacalaureat

by

Astăzi, de la ora 12 a avut loc o videoconferinţă organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale cu toate Inspectoratele Şcolare Judeţene din ţară. La conferinţă au fost prezenţi pe lângă inspectori din fiecare judeţ, reprezentaţi ai elevilor şi ai părinţilor. Unul din subiectele discutate a fost legat de problema diplomelor de bacalaureat. Până anul acesta diplomele erau tipărite de Romdidac.

diploma_doi_bacalureat_98943700La început ROMDIDAC era o instituţie a statului, pe parcurs privatizandu-se. În acest an, ministerul a fost sesizat în legătură cu faptul că această companie are monopol pe piaţă şi astfel s-a hotărât sistarea colaborării cu ROMDIDAC. Până se vor elibera diplomele de bacalaureat elevii pot ridică începând mâine adeverinţele oficiale care dovedesc absolvirea liceului şi promovarea examenului de bacalaureat.

În urmă unei convenţii semnate în 1984, UNESCO a creat o structură specializată cu ajutorul căreia fiecare ţară declară ce documente eliberate sunt valabile şi la nivel internaţional. Astfel, în cursul zilei de mâine, se va transmite la nivel European faptul că în acest an absolvenţii de bacalaureat vor primi adeverinţe. Astfel aceste adeverinţe vor fi valabile şi la nivel European iar cei care au fost admişi la facultăţi din străinătate nu vor avea probleme cu înscrierea.

Diana Ionita Alexandra

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page