Cultură şi Educaţie, Educaţie — martie 1, 2014 at 21:01

Primăvara începe dăruind un mărţișor

by

Primăvara îşi face debutul nu aşa oricum ci cu o zi deosebită de sărbătoare: 1 Martie, ziua îndragitului mărţişor. Mărţişorul este micul obiect prins într-un şnur alb-roşu , este un simbol al renaşterii naturii, odată cu venirea primăverii, şi al speranţei, fiind dăruit celor dragi pentru a le aduce noroc.

1920455_712618058761027_640068780_n

La ințiativa ecOambasadorilor Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă” şi a profesorilor coordonatori, ce  debordează de creativitate,  elevii de la clasele a VII-a A a VII-a B au realizat mărtisoare eco. Mărțișoarele lor au fost realizate din: flori uscate, frunze, aţă şi materiale reciclabile-dopuri din plastic şi hârtie. Acestea au fost oferite doamnelor profesoare de la Şcoala Gimnaziala “Mircea Vodă” vineri, 8.02.2014, cărora li s-a urat să aibă o primăvara încununată de ralizări si bucurii .

În conceperea mărțișoarelor lor, elevii si ecOambasadorii s-au inspirat din  natura -de la flori, frunze, frumosul miniatural și-a pus un șnur roșu si alb „prinzând” viață și culoare.O noua viață începe și-și va spune povestea, despre verdele smarald al firului de iarbă și albul imaculat al ghioceilor, despre miresmele dulci de liliac și de zambile, tulburate de bătaia ușoară a aripilor de fluturi…
Felicitări tuturor, și mereu să aveți o primăvară în suflet!

Prof.Manolache–Ionela-Veronica


Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page