De pe la noi, Editoriale — martie 7, 2016 at 17:04

Primăvara a sosit la Călărași cu muzică de promenadă! Foto și Video

by

Duminică, muzică de promenadă, soare… Primăvara a oferit călărășenilor o duminică de vis. O zi superbă, scăldată în soarele care a răsfățat deopotrivă atât pomii înmuguriți, iarba, florile, cât și pe copii care se jucau fericiți, pe tineri, pe adulți și bunicii care erau  bucuroși că pot ieși în parc și că pot respira aerul curat de primăvară.

parc calarasi13În parcul central Călărași, parcă lumea întreagă era un spectacol… Gălăgie mare, agitație mare… copii fericiți, perechi tinere, îmbrățișate, bătrâni care își odihneau și își mângâiau privirile sub soarele cald și minunat, care făcea totul să pară un minunat spectacol la care erau spectatori, dar și protagoniști.

Și, ca spectacolul primăverii să fie complet, a fost acompaniat de muzica de fanfară. Muzica de fanfară ce a răsunat duminică în tot parcul, nu a ținut cont de vârstă și a reușit să atragă toate categoriile de vârstă în jurul foișorului… Cei bătrâni au primit cu drag cadoul melodios și, poate că și-au retrăit amintirile pe băncile din parc… alături de ei, cei tineri s-au oprit și ei să guste din emoțiile transmise prin muzica de promenadă cântată de instrumentiștii ce formau fanfara din foișor… copiii, adolescenții dansau, zburdau pe ritmurile muzicii… un spectacol extraordinar oferit de oameni, de natură… o hrană oferită sufletului.

parc calarasi14A înverzit iarba, au înflorit pomii…. Oamenii ascultă muzică, se plimbă pe alei, se îmbrățișează, zâmbesc, se salută și se bucură de viață… sunt fericiți și râd… duminică, în parc am văzut oameni fericiți, care pentru câteva ore s-au bucurat de soare, de pomi, de flori, de muzică… de viață!

Nu știu, poate că muzica de fanfară are un efect special asupra sufletului și face ca o zi de duminică să devină mai specială și mai frumoasă. Oricum, în încheiere, aș dori să-i felicit pe cei care au transformat prima duminică de primăvară într-o zi extraordinară… și, poate de acum înainte vom auzi fanfara în parc, în fiecare zi de duminică… n-ar fi o idee rea, ce spuneți?!… și, vă doresc tuturor călărășenilor,

Să aveți o primăvară eternă în suflet!

[wzslider autoplay=”true”]

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page