De pe la noi, Editoriale — octombrie 31, 2018 at 16:07

Primăria Municipiului Călărași sau cât de departe suntem de viitor!

by

 Primăria Municipiului Călărași  : Am început procesul de trasare a locurilor de parcare în cartierul delimitat de străzile Flacăra, Eroilor, Cornișei, Cuza Vodă. Acesta va fi primul cartier unde va fi demarată licitația în vederea atribuirii locurilor de parcare de reședință. (de pe pagina primăriei Călărași) Mobilitate urbană!!!???

Senzori pentru parcări inteligente » Alba Iulia Smart City

 Mobilitate urbană Senzori pentru parcări inteligente

Proiectul Smart City propus de către Vegacomp Consulting pentru Primăria Alba Iulia conţine o reţea de senzori pentru parcări inteligente ce beneficiază de avantajele tehnologiei de comunicaţie şi integrare de tip IoT.

Dedicată zonei de mobilitate urbană, reţeaua de senzori pentru parcare propusă de Vegacomp Consulting în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City include până la 50 de senzori model Iotify produşi în România, care vor fi instalaţi într-o zonă de parcare din municipiu.

Bazaţi pe principiul măsurării modificărilor câmpului magnetic al pământului în momentul în care în apropiere apare o masă metalică mare reprezentată de un autovehicul, senzorii pot măsura cu acurateţe ridicată ocuparea locurilor de parcare, informaţiile fiind transmise printr-un sistem radio standardizat (LoRAWAN), deja instalat local de alţi parteneri. Semnalele recepţionate de la senzori, vor fi integrate cu aplicaţii specializate de parcare inteligentă disponibile de la alţi parteneri în proiectul Alba Iulia Smart City şi vor fi accesibile cetăţenilor şi turiştilor. Suplimentar, municipalitatea are acces prin aplicaţia IOTiFY la rapoarte administrative.

Reţeaua de senzori poate fi uşor extinsă în alte zone sau la nivelul oraşului, iar aplicaţiile de parcare sunt stocate şi gestionate în cloud, fiind uşor accesibile din browserul unui calculator sau telefon mobil. (de pe pagina primăriei Alba Iulia)

Diferențe de viziune  și realități

O comparație de Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page