Politica locala — august 4, 2019 at 18:11

Primaria Călărași, o politică neghioabă  și antieuropeană,   profund dăunătoare- taie pomii să facă loc parcărilor

by

O politică neghioabă și   profund dăunătoare- primăria Călărași taie pomii crescuți în zeci de ani să facă loc parcărilor. Un copac crește in zeci de ani pe cand un loc de parcare se face și într-o zi. Nu criticăm această politică de dragul criticii și nici pentru că o face Drăgulin. Această politică prin ea însăși este dăunătoare și anti-europeană. Directivele europene prevăd protecția mediului și spații prietenoase pentru oameni,restrângerea spațiilor alocate pentru mașini și mărirea spațiului alocat oamenilor și mediului .

În ceea ce privește mobilitatea urbană la fel Directivele europene prevăd restrângerea spațiului  alocat mașinilor și  extinderea spațiului alocat formelor alternative de transport:   biciclete,trotinete,hoverboard-uri ,  aplicatiile de ridesharing, carpooling.

Primăria Călărași face tocmai invers  extinde spațiul alocat mașinilor și ne sufocă cu aglomerația și poluarea.

Pentru Drăgulin este important carosabilul,urgența numărul unu!

Două străzi a atacat primăria   în ultimul timp , spun primăria pentru că vinovat nu este Drăgulin, vinovați sunt Drăgulin și „echipa” lui.

Amândouă denumite pompos proiecte au deficiențe majore și  vor produce disconfort și neajunsuri:

*sunt făcute prin finanțare din împrumuturi și nu prin fonduri europene-proiecteele finanțate prin fonduri europene au o anumită rigoare,trebuie să îndeplinească anumite condiții ,sunt încredințate prin metode competitive și transparente  și sunt controlate…Drăgulin nu poate!

*proiectele sunt  uzate moral adică într-o  accepțiune de acum câteva zeci de ani…într-o concepția a trecutului și nu ținând cont de exigențele viitorului

*nu respectă tendințele lumii civilizate și directivele europene  se taie copacii și se face loc parcărilor

*nu sunt prevăzute cu piste pentru transport alternativ biciclete ,trotinete,hoverboard-uri , aplicatiile de ridesharing, carpooling..

*nu sunt făcute cu grija pentru cetățenii și mediu.

*la ambele, trotuarele sunt lăsate la urmă prioritate având mașinile-În toată lumea civilizată se acordă o atenție sporită trotuarelor,pietonilor  în detrimentul mașinilor,peste tot în lume prioritățile sunt oamenii și mediu, pentru drăgulin carosabilul…

Elocvent este un fapt al a primarului care a convocat, mai deunăzi, o ședință operativă  ca să ceră urgentare lucrărilor la b-dul Titulescu pentrut ca să fie gata  carosabilul pănă la începerea școlii sâc!!!  elevii circulă pe trotuare  și  by the way așa zisa modernizaere a  bulevardului Titulescu  , așa zisul proiect nu rezolvă problema aglomerației  pietonale de la școala  5  in momentele de intrare și ieșire a elevilor de la școală. Poate le vine mintea la cap si fac și un pasaj…

..revenind la Titulescu, Drăgulin tributar acestei concepții …uitați! ce groapă a făcut pe tronsonul dintre Cornișei și București… cea mai scumpă groapă…

Este importantă infrastructura dar nu orice fel de infrastructură… acu se vorbește de infrastructură  inteligentă… Drăgulin are?  știe?

Nelu Bălașa

De aceea comunitățile sănătoase și care au conducători sănătoși la cap promovează firescul și nu hei-rupismul voluntarist.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page