Politica, Politica naţională — iulie 19, 2013 at 12:15

Preşedintele Traian Băsescu a făcut baie de mulţime unionistă la Chişinău

by

Unionistii_il_intampina_pe_Traian_Basescu_la_ChisinauPreşedintele Traian Băsescu a efectuat miercuri o vizită oficială la Chişinău, în programul acesteia fiind cuprinse întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman. Totodată, Traian Băsescu a avut convorbiri cu primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu liderul Partidului Liberal-Democrat, Vlad Filat, democratul Marian Lupu şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Din programul preşedintelui Băsescu nu a lipsit o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile şi ai clerului.

In_asteptarea_lui_Traian_Basescu

Încă de la sosirea sa la reşedinţa de stat din Chişinău, preşedintele tuturor românilor, aşa cum este numit pe malul stâng al Prutului, a fost întâmpinat de militanţi pentru unirea României cu Republica Moldova. Cu steaguri tricolore, aceştia i-au scandat numele, precum  şi mesaje unioniste. Sute de susţinători ai reîntregirii naţionale s-au remarcat şi la ceremonia depunerii de coroane de flori de la Monumentul ,,Ştefan cel Mare şi Sfânt”, când au scandat ,Unire!”, ,,Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”, “Basarabia pământ românesc!”, iar preşedintele Băsescu nu a ezitat să facă celebra sa baie de mulţime. Cu acest prilej, românii basarabeni s-au fotografiat cu preşedintele Băsescu, i-au oferit flori, l-au sărutat şi i-au strâns mâna. Mulţi dintre aceştia au şi izbucnit în plans de bucurie că l-au putut vedea şi atinge pe cel care i-a sprijinit prin diverse acţiuni politice de la Bucureşti. Mesajul lor a fost unul concret: Unirea îi poate ajuta să trăiască în linişte şi bunăstare, alături de fraţii lor.

Traian_Basescu_baie_de_multime_la_Chisinau1

Seara, la întrevederea cu societatea civilă, Traian Băsescu a răspuns mai multor întrebări. Reprezentantă a Platformei Civice Acţiunea 2012 de la Chişinău, Elena Podoleanu, l-a întrebat pe Băsescu de ce este necesară aşteptarea pe o perioadă de 10 ani a integrării în Uniunea Europeană din moment ce Unirea cu România ar presupune şi integrarea europeană în mod automat. Replica lui Traian Băsescu nu s-a lăsat mult așteptată: „Cereți-o și o vom face”, a declarat acesta râzând. Răspunsul său a generat ropote de aplauze în sală.

Traian_Basescu_baie_de_multime_la_Chisinau

A relatat de la Chişinău, pentru Argument
Iulia Modiga

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page