Evenimente, Ultimile Știri — iunie 6, 2019 at 11:19

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă şi primarul localităţii Gurbăneşti au tăiat panglica inaugurală a Drumului Judeţean DJ305

by

V. Iliuţă: Şi acesta e unul din proiectele promise şi realizate!Miercuri la prânz, preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă şi primarul localităţii Gurbăneşti au tăiat panglica inaugurală a Drumului Judeţean DJ305, asfaltat de SC Drumuri şi Poduri SA Călăraşi pe o lungime de 5,6 km, lucrare finalizată cu fonduri din bugetul Consiliului Judeţean.

„Acest drum judeţean a fost asfaltat din fondurile Consiliului Judeţean, lucrarea fiind realizată de SC Drumuri şi Poduri SA, societate care are ca asociat unic Consiliul Judeţean Călăraşi. Încercăm să refacem în condiţii mult mai bune legătura dintre satul Valea Presneicu centrul comuneiPentru noi, Consiliul Judeţean, toate drumurile care nu au legătură bună, civilizată, cu centrul localităţii sunt priorităţi pe care ni le-am asumat în 2016 la preluarea mandatului. Cetăţenii sunt mai presus de toate, fiind beneficiari direcţi ai promisiunilor pe care dumneavoastră, domnule primar, vi le-aţi asumat acum 3 ani. Am făcut campanie la Gurbăneşti cu dumneavoastră şi am făcut aceste promisiuni. De asemenea ne străduim astfel să ducem la bun sfârşit promisiunile pe care le-am făcut în campania electoralăŞi acesta e unul dintre proiectele promise şi realizate. E un început pentru Consiliul Judeţean. Mai sunt şi alte drumuri modernizate, în această perioadă în judeţul nostru. Săptămâna viitoare o să vă invităm la Dragoş Vodă unde veţi vedea un alt drum de 7 km, asfaltat din fondurile Judeţului.” a declarat şeful CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă care a mai adăugat „Indiferent ce s-a întâmplat cu cei care au condus comunitatea dinGurbăneşti trebuie să acceptăm că dacă dumneavoastră, domnule Sandu Manea, nu eraţi primar, nu se realiza această investiţie. Aţi promis oamenilor în campanie că veţi realiza acest obiectiv şi iată că promisiunea a prins contur. Din păcate, o dată la 4 ani alegem şi oameni care promit dar nu fac nimic. Unii preferă să devină doar salariaţi şi să nu facă nimic, primind votul din partea cetăţenilor în mod întâmplător. Administraţia locală are nevoie de oameni care să construiască. Acest obiectiv, domnule primar, reprezintă o realizare din proiectul dumneavoastră cu care v-aţi prezentat în faţa concetăţenilor. Împreună putem finaliza şi alte proiecte importante pentru localitatea dumneavoastră dar şi pentru judeţul nostru.”

dj3052

Primarul comunei Gurbăneşti, Sandu Manea a declarat „Vă mulţumesc în primul rând în numele cetăţenilor. Ne dăm seama ce a însemnat acest efort pentru noi ca şi comună gândindu-ne la faptul că acest sat are undeva la 200 de locuitori. Aveaţi alte comune cu un număr mai mare de cetăţeni dar şi pe noi trebuia să ne salveze cineva. Ce trebuie să le amintim cetăţenilor pentru că tot timpul li s-a spus că acest drum vine dintr-un proiect al domnului Mitică Culea, fost primar la Valea Argovei, nu are nicio legătură cu comuna Gurbăneşti. Asta ni s-a spus nouă în Consiliul Local de către un fost primar în condiţiile în care noi am venit cu cererea către Consiliul Judeţean, undeva la finele lui 2016, când eu eram primar şi nu Mitică Culea sau Tudor Lucian. Deci dacă cineva vă mai spune, oameni buni, lucrul ăsta să vă şi confirme.”

Investiţia de la Gurbăneşti care vine în primul rând în sprijinul locuitorilor satului Valea Presnei, a costat Consiliul Judeţean 3,5 milioane lei (30,5 miliarde lei vechi). Pentru acest an, bugetul alocat societăţii Drumuri şi Poduri SA este de 180 de miliarde de lei vechi, bani ce vor fi folosiţi pentru repararea şi întreţinerea drumurilor judeţene.

dj3054

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page