Politica, Politica naţională — iulie 14, 2014 at 15:38

Președintele CCR Augustin Zegrean avertizează: Este prea mult!

by

Preşedintele Curţii Constituţionale trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care funcţionează Parlamentul. În viziunea lui Augustin Zegrean, legislativul este caracterizat de ineficienţă, în comparaţie cu cel din alte state, din cauza ritmului de adoptare a legilor.

augustin-zegrean-presedinte-CCRPreşedintele Curţii Constituţionale se plânge de ritmul tot mai mare în care se adoptă legile. Ineficienţa Parlamentului îi costă pe judecători mult prea multe sesizări, arată Augustin Zegrean într-un interviu realizat la Radio România. Numai anul acesta au fost declarate neconstituţionale 25 de legi.

“Am avut ani în care s-au adoptat peste 1.000 de legi pe an, covârşitor, este mult. Eu am fost parlamentar, am fost şi senator, am fost şi deputat, şi vă pot spune absolut în cunoştinţă de cauză, nu este nici mai rău, nici mai bun parlamentul nostru decât alte parlamente. Ce lipseşte la noi, de exemplu, în Belgia un parlamentar avea 17 funcţionari care lucrau pentru el, la noi nu are niciunul sau şi-au angajat nevestele şi uite ce au păţit. Deci, problema este acolo, cu consilierii”, a declarat Zegrean.

Președintele Curții Constituționale a adus lămuriri și cu privire la conflictele dintre Președinte și Prim-Ministru. În contextul ultimelor dispute cu privire la prerogativele fiecărei funcții, ce au ajuns pe masa judecătorilor Curții Constituționale, Zegrean a declarat: ”Nu este o bucurie nici pentru noi, de exemplu, să soluţionăm conflicte juridice de natură constituţională între preşedinte şi primul ministru. Nu am găsit să fie conflicte după regulile noastre, dar de sesizat am fost sesizaţi. Probabil că unii aşteptau să spunem: da, este conflict, ăla are dreptate, ăla nu are dreptate. Nu ăsta este rolul nostru. Rolul nostru este ca, dacă există un conflict, să încercăm să găsim soluţii”, a explicat președintele CCR.

Sursă: b1.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page