Evenimente, Ultimile Știri — februarie 12, 2014 at 08:50

Preşedintele C.J. Argeş Constantin Nicolescu zboară

by

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, va fi nevoit să părăsească funcţia în urma verdictului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) care a dat dreptate ANI. Agenţia de Integritate l-a acuzat de conflict de interese pentru că, fiind preşedinte de CJ, a încheiat contracte între consiliu şi firme la care era acţionar.

constantin nicolescu

În 2011, Agenţia Naţională de Integritate a emis o decizie conform căreia Constantin Nicolescu era acuzat de conflict de interese deoarece a aprobat contracte între instituţii ale Consiliului Judeţean pe care îl conducea şi mai multe companii în care era acţionar.

Din 2011, Nicolescu a dat în judecată ANI şi a câştigat la Curtea de Apel Târgu Mureş, dar agenţia a făcut recurs la ÎCCJ. Pe 28 anuarie 2014 s-a judecat ultimul termen, iar sentinţa definitivă a fost programată pentru 11 februarie.

ÎCCJ era ultima instanţă în care se mai putea judeca acest caz, aşadar decizia este definitivă şi nu mai poate fi atacată. Nicolescu va părăsi funcţia de preşedinte al CJ Argeş şi timp de trei ani nu va mai avea voie să ocupe funcţii publice. Prefectul judeţului va trebui să îl demită odată cu anunţarea oficială a verdictului.

Constantin Nicolescu are şi un proces penal în care a fost condamnat la închisoare cu executare de Curtea de Apel, dar sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Sursa:puterea.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page