Politică regională — august 16, 2016 at 08:31

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit cu directorul Comunității de informații americane, James R. Clapper

by

dacian-ciolos-fb Premierul Dacian Cioloș a avut o întrevedere, la sediul Guvernului României, cu James R. Clapper, directorul Comunității de informații (Director of National Intelligence) din Statele Unite ale Americii.

Discuțiile au vizat teme de interes comun din cadrul parteneriatului strategic al României cu SUA, teme de actualitate privind contextul geostrategic de la Marea Neagră, din Siria, dar și din vecinătatea estică a României.

Partea americană și-a arătat aprecierea pentru cooperarea foarte bună dintre România și SUA în domeniul securității și luptei împotriva terorismului și a menționat colaborarea și parteneriatul celor două țări din Afganistan. De asemenea, șeful Comunității de informații a SUA a salutat respectarea angajamentelor pe care România le-a luat în cadrul NATO privind bugetul acordat domeniului apărării.

Premierul Dacian Cioloș a mulțumit părții americane pentru sprijinul din cadrul NATO și a salutat cooperarea bilaterală în menținerea securității regionale, inclusiv în domeniul specific al securității cibernetice.

sursa foto > eskape.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page