Anunţuri, Ultimile Știri — ianuarie 22, 2015 at 22:51

PREMIERĂ pentru România. Europarlamentarul Sigfried Mureșan a fost numit purtătorul de cuvânt al PPE, cea mai influentă familie politică din UE

by

10432147_770311313003941_8996447629386230959_nPartidul Popular European (PPE), cea mai mare familie politică europeană, din care provin șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și președintele Consiliului European, Donald Tusk a desemnat, în premieră, un român care să ocupă poziția de principal comunicator al formațiunii. Europarlamentarul PMP Sigfried Mureșan este, începând de astăzi, noul purtător de cuvânt al PPE.

Anunțul a fost făcut de Joseph Daul, președintele formațiunii într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Twitter.

“Sigfried Mureșan, membru al Parlamentului European este noul purtător de cuvânt al PPE. Voi lucra îndeaproape cu acesta și îi urez mult succes în îndeplinirea sarcinilor sale”, a scris Daul pe pagina sa de Twitter.

La rândul său, Sigfried Mureșan a postat pe pagina sa de facebook următorul mesaj:

“Președintele PPE, Joseph Daul, a anunțat astăzi numirea mea drept purtător de cuvânt al PPE. Obiectivul meu este promovarea principiilor și activității PPE în întreaga Europă”.

 

Partidul Popular European, care are 211 membri în Parlamentul European (PE), este cea mai reprezentată formațiune politică în legislativul european. În contextul în care, președinția Parlamentului European este deținută de către socialistul Martin Schulz, rolul purtătorului de cuvânt al PPE este esențial pentru comunicarea politică din PE și dintre familiile politice europene.

Prin această numire, Sigfried Mureșan consolidează rolul europarlamentarilor români, care dețin funcții cheie în grupurile lor politice, în comisiile de specialitate, dar și la nivelul Parlamentului European.

Cine este Sigfried Mureșan?

Europarlamentarul Siegfried Mureșan s-a născut la Hunedoara, în 1981. Și-a făcut studiile la Liceul Teoretic ”Iancu de Hunedoara”, a continuat la Academia de Studii Economice din București și la Humboldt-Universität din Berlin. În 2006, Siegfried Mureșan a fost bursier din partea Parlamentului Germaniei și a făcut parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. Ulterior, a activat timp de trei ani în această instituție în calitatea de consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german, Gunther Krichbaum. În 2009 s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat mai întâi ca asistent în Parlamentul European, iar în 2011 a obţinut, prin concurs, postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014, a devenit consilier politic principal al PPE, funcție pe care a deținut-o până în mai 2014, când a fost ales eurodeputat pe listele Partidului Mișcarea Populară.

În prezent, eurodeputatul Siegfried Mureșan este vicepreședintele Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, membru în Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE – Moldova și în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest, precum și membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare și în Delegația pentru relațiile cu India.

caleaeuropeana.ro

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page