Tehnologii — februarie 16, 2019 at 11:24

Premieră mondială – VW SEDRIC va fi în viitor un autobuz școlar inteligent

by

La un an după premiera mondială a prototipului SEDRIC (SElf DRIving Car) la Salonul Auto Internațional de la Geneva în 2017, grupul Volkswagen a prezentat cea mai recentă versiune a conceptului său mobil pentru condusul complet autonom – autobuzul şcolar SEDRIC.

Concernul a adaptat exteriorul autovehiculului unului tipic pentru transportul elevilor şi vrea să ne spună că în viitor se vor folosi astfel de maşini care ne vor duce copii la instituţiile de învăţământ şi înapoi acasă, în siguranţă.

Grupul Volkswagen sprijină obiectivul său de a juca un rol global de lider în domeniul conducerii autonome, așa cum este definit în viitorul program „TOGETHER – Strategy 2025”, prezentând ultima versiune a conceptului de mobilitate SEDRIC. Dezvoltarea unui sistem de auto-conducere (SDS) oferă o formă concretă viziunii de mobilitate disponibilă oriunde, oricând și pentru fiecare, prin simpla atingere a unui buton. SDS constituie baza tehnologică pentru mobilitatea individuală a viitorului.

SEDRIC a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva pentru prima dată în 2017. De atunci, prima mașină conceptuală a grupului Volkswagen a servit drept platformă de idei de mărci transversale pentru o conducere complet automatizată. În decursul unui an, s-au înregistrat progrese importante în dezvoltarea sistemului de pilotare automată și a sistemelor de recunoaștere a mediului înconjurător și a analizei datelor privind traficul. S

SEDRIC devine, prin urmare, simbolul soluțiilor de mobilitate inteligentă. Grupul Volkswagen intenționează să le folosească pentru a contribui la depășirea provocărilor din orașe legate de congestionare, calitatea aerului și siguranța traficului.

Modelul SEDRIC prezentat acum în 2018 arată unul dintre multitudinea de domenii în care poate fi folosit. Exteriorul și interiorul prototipului a fost decorat în designul unui autobuzul școlar tradiţional şi reprezină acum un mijloc de transport ideal pentru cea mai tânără generație. Cu ajutorul elementului de control OneButton autovehicul electric poate fi chemat prin apăsarea unui singur buton şi ulterior poate călători de la o uşă la alta a unor case dintr-un cartier, de exemplu. Astfel, călătoria spre şcoală devine simplă, sigură și distractivă.

Proporțiile monolitice, pilonii robuști ai corpului și spațiile generoase proporționate subliniază un caracter al vehiculului care te invită să intri la interior. Vopseaua izbitoare terminată în galben și negru cu graffiti stilizat oferă o indicație clară că SEDRIC prezintă o alternativă de pionierat a unui autobuz școlar convențional.

 

Imaginea tinerească a vehiculului continuă în interior. Cutiile din aluminiu decorate cu autocolante formează baza pentru două dintre cele patru scaune. Parbrizul frontal proiectat ca un ecran OLED de format mare oferă divertisment la bord adaptat la anumite grupuri țintă specifice. Acest lucru va face ca durata călătoriei spre și de la școală să fie mai scurtă pentru generația tânără.

Grupul Volkswagen promite că astfel de maşini vor fi lansate în marile oraşe până în 2025. VW aminteşte că prototipul a fost proiectat într-un mod în care orice brand parte a concernului german îl va putea transforma pe SEDRIC în propriul model.

autoblog.md

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page