Familie, Lifestyle — octombrie 9, 2014 at 15:53

Pregătirea plantelor pentru iernat

by

Teoretic, plantele din casă nu au nevoie de un tratament specialpentru iernat, dar în cazul celor pe care le muţi, de afară în interior, este necesară o pregatire pentru iernat.

planteMușcatele obișnuite sunt puțin pretențioase în privință condițiilor oferite pe timp de iarnă. Acestea pot fi păstrate pentru iernat în beci sau în pod, atâta timp cât temperatură este cuprinsă între 5-15 grade Celsius. Udarea mușcatelor pe timp de iarnă se face la intervale lungi de timp, de 5-6 săptămâni, astfel că pe perioada iernii este necsare udarea lor doar de 3-4 ori. Mușcatele curgătoare sunt însă delicate şi au nevoie de lumină,  pentru iernat şi de temperaturi de peste 15 grade.

Cactușii sunt printre cele mai rezistente plante, dar şi aşa au nevoie de puţina grija pentru iernat. Cactuşii intră în perioadă rece într-un repaus prelungit, iar cea mai bună metodă de a-i trece cu bine peste perioadă de iarnă este să-i depozitezi într-un loc iluminat slab, la temperaturi de 3-5 grade Celsius. cactuşii nu au nevoie de apa pe perioada iernii. Repausul de peste iarnă le va permite acestor plante, obișnuite cu condițiile grele să se dezvolte mai bine în primăvară următoare.

Begoniile care au stat în aer liber trebuie protejate în cursul anotimpului rece, şi pregatiote pentru iernat. Cea mai eficientă metodă de a păstra begoniile peste iarnă presupune scoaterea lor din ghivece și așezarea într-un strat de nisip. Vor avea nevoie de întuneric și de o temperatură de 12-14 grade Celsius. Din rădăcinile tuberoase ale plantei vor ieși până la sfârșitul perioadei de iernat noi muguri care, în februarie, martie pot fi divizați pentru a înmulți plantă.

Alte plante exotice precum trandafirii chinezești sau cei japonezi vor avea nevoie de lumina din belșug și o temperatură constanța de peste 20 de grade. Este bine să îi așezi în dreptul geamului, cu condiția să nu fie prea aproape de o sursă de căldură. camerele în care se află trebuie să aibă o temperatură constantă şi trebuie aerisite cât mai des.

Aglaonema este o plantă admirată în special datorită frunzelor sale colorate foarte decorative, dar și datorită calității sale excepționale, aceea de a rezistă cu succes chiar și în încăperi foarte slab luminate. Pentru iernat nu are nevoie de lumină şi o poți ține pe un hol fără ferestre. Are nevoie de însă ca încăperea în care stă să fie încălzită, iar solul trebuie să fie doar uşor umezit la intervale meri de timp.

sursa:casa-gradina.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page