Mâncare şi Băutură — aprilie 22, 2014 at 17:18

Prăjitura cu cremă diplomat şi banane

by

Cand aveti pofta de ceva dulce, dar nu stati foarte bine la capitolul timp, prajitura cu crema diplomat si banane este cea mai potrivita sa va scape din aceasta situatie. Servita in familie sau printre prieteni, prajitura cu crema diplomat si banane va fi intotdeauna un rasfat pentru cei dragi si poate fi servita si la mese festive.

Prajitura_cu_crema_diplomat_si_bananeIngrediente:

  • piscoturi
  • lapte

pentru crema:

  • 200ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 75ml lapte
  • 2 pachetele de gelatina
  • 150g zahar
  • 2 banane

pentru decor:

  • pere din compot
  • frisca

Mod de preparare:

Galbenusurile de la cele 2 oua impreuna cu zaharul, laptele si gelatina inmuiata si topita in apa rece (scrie pe pachetul de gelatina de cata apa este nevoie) se pun pe foc si se fierb pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca, se adauga crema putin cate putin si apoi se incorporeaza cele 2 albusuri batute spuma. Bananele se taie in felii, cuburi sau cum vreti si se adauga in crema.

Se imbraca o tava de cozonac cu folie de plastic, iar peretii tavii se tapeteaza cu piscoturi inmuiate in lapte. Se adauga toata crema pregatita, dupa care se mai pune un rand de piscoturi inmuiate in lapte.

Tava se tine la frigider cateva ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza cu pere din compot si frisca.

Sursa: restaurantedelux.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page