Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 23, 2013 at 08:45

PP-DD:Cât mai multe beneficii pentru cetăţenii români, în calitatea lor de cetăţeni europeni!

by

ppddIn contextual definitivarii directiilor de actiune ale PP-DD in raport cu problematica comunitara, in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014, recent a avut loc, la Bucuresti, cu mandatul Secretariatului General al,partidului, o intrevedere la care au participat dl. Eugen Mihalache, vicepresedinte la nivel national si coordonator al Departamentului pentru Politica Externa si Relatii Internationale in cadrul PP-DD si domnii Jan A. Andersen, cercetator in cadrul prestigiosului think-thank “ORGANISATION  FOR EUROPEAN INTERSTATE COOPERATION” si Richard Byfalt, secretar general al partidului euopean “EU Democrats”.

A fost convenita o colaborare pe termen lung intre cele trei organizatii, in special in ceea ce priveste consilierea candidatilor PP-DD la alegerile pentru PE, dar si elaborarea platformei-program a PP-DD pe palierul comunitar.

Principalele directii ale politicii PP-DD privind UE vor viza: libera circulatie a fortei de munca in cadrul Uniunii, diminuarea birocratiei in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, atat la nivel national, dar si al institutiilor comunitare, precum si sustinerea de catre UE a pastrarii identitatii etnice, culturale si lingvistice a comunitatilor romanesti din afara granitelor.

PP-DD va milita pentru ajustarea procedurilor in ceea ce priveste alocarea de fonduri structurale, astfel incat sumele cele mai consistente sa revina celor care intr-adevar au nevoie de sprijin, respectiv intreprinzatorilor mici si mijlocii si agricultorilor din statele membre.

Dorim programe de reconversie profesionala, sustinute financiar de catre UE, pentru romanii care se repatriaza.

Se afla in atentia noastra, in egala masura, si alte domenii de maxima importanta, cum ar fi: aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, sprijinirea reindustrializarii tarii, evitarea concretizarii trendului actual de proliferare a Romaniei ca piata exclusiv de consum, dezvoltarea unui spatiu juridic european coerent, politicile publice strict in folosul cetatenilor, dar si abordarea analitica a perspectivei intrarii tarii noastre in zona Euro.

Ca si partid unionist, dosarul legat de BASARABIA se va afla permanent pe agenda PP-DD, nu doar la nivel declarativ, ci si faptic!

In concluzie, de viza PP-DD la nivel comunitar este: Cat mai multe beneficii pentru cetatenii romani, in calitatea lor de cetateni europeni!

 Comunicat presa PP-DD

Vicepresedinte  Eugen Mihalache

Secretar General Liviu-Robert Neagu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page