Poveștile cu „sunt singură și e minunat” eu nu le cred

by

imdbAud și văd femei care declară nonșalant că sunt foarte fericite singure. Aud și văd femei care declară că bărbații le încurcă viața. Sau că e greu să fii într-o relație și mai bine ar fi singure. Oamenii nu mai au răbdare unii cu alții. Oamenii nu mai chef să cunoască sau să accepte un partener care este diferit decât așteptările și visurile lor despre relația perfectă.

Poveștile cu „sunt singură și e minunat” eu nu le cred. Suntem ființe sociale. Și nu doar în societate, ci și în căminul nostru. Cum să fii fericită fără a avea un partener cu care să povestești pe canapea la un pahar de vin?! Cum să fii fericită fără să dormi pe pieptul lui?! Cum să fii fericită fără nopțile în care el te caută în pat ca să te ia în brațe?!

Femeile au nevoie de intimitate, iar bărbații de independență. Și eu cred că relația ideală pentru amândoi este cea în care există spațiu personal. Nu neapărat o relație la distanță, dar poate că unul dintre parteneri să aibă un job care implică deplasări de 2,3 zile sau mai mult. Poate că înainte de a vă cunoaște fiecare avea tabieturi cu prietenii: vacanța doar cu fetele / vacanța doar cu băietii. Într-o relație naturală, matură, acestea nu sunt o problemă. Ba din contră. Rămân momente pentru sufletul și spațiul fiecăruia. De obicei, femeile renunță la aceste obiceiuri și nu pentru că fac copii sau nu mai au bani, ci pentru că vor să stea lipite de el. Ei, nu renunță. Pentru ca independența este naturală. Pentru că iubirea și respectul nu se pierd într-o săptămână.

Iubirea și respectul se pierd atunci când nu înțelegem nevoile celuilalt. Atunci când considerăm că am achiziționat un bărbat. Și nu că avem un partener. Un om cu nevoi, ca și noi. Un om cu stări schimbătoare, ca și noi. Nevoi care nu au cum să fie identice cu ale noastre. Nouă ne place să mergem la cumpărături, de exemplu. Să căscăm ochii prin magazine, să probăm ore întregi. Ei sunt foarte fericiți dacă primesc cadou o pereche de orice (pantofi, pantaloni, chiloți) fără să fie nevoie să piardă timpul prin magazine.

Nu, nu ne suntem suficiente zi de zi, lună de lună, an de an. Avem nevoie de acea persoană căreia să-i pese de noi zi de zi, lună de lună, an de an. Avem nevoie de acea persoană care să ne învețe sau să ne certe când greșim. Avem nevoie de acea mângăiere masculină care excită fiecare parte a trupului nostru.

Avem nevoie de el când facem pană la mașină. La naiba, chiar nu suni o prietenă pentru asta, ci tot timpul pe un anume EL. Avem nevoie de un bună dimineața sau un noapte bună spus tandru, dar ferm. Și asta nu o să o suplinească niciodată mama sau o prietenă.

Nu, nu ne suntem suficiente. Este doar un scenariu ieftin, milenist. Doar pentru că am avut experiențe nefericite. Sau doar pentru că auzim tot mai des despre despărțiri, bărbați care înșală, bărbați care sunt violenți. Dar știți ce?! Nu sunt toți la fel! Așa cum noi suntem diferite, așa sunt și ei. Așa cum, uneori, nouă ni se pare că ei se comportă ciudat, aceeași părere o au și ei despre noi. Așa cum lor le place să iasă în oraș, să bea și să flirteze, așa ne place și nouă. Doar că noi recunoaștem mai greu. Sau foarte greu. Sau niciodată.

Așa cum, cu greu sau poate niciodată, o femeie o să recunoască că nu, nu este fericită singură! Zi de zi, lună de lună, an de an!

Love yourself but let him do the same,

Zina

eusuntzina.ro

Sursă foto www.imdb.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page