Evenimente, Ultimile Știri — ianuarie 28, 2014 at 15:43

POT MAI BINE, PENTRU MINE! – o șansă pentru ocupare în activități non-agricole

by

IMG_3763Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – Filiala Călăraşi a implementat, în perioada 01 februarie 2012 – 31 ianuarie 2014,  în parteneriat cu Asociatia Consorţiul de Extensie şi Dezvoltare Rurală Vîlcelele,  proiectul Populaţia ocupată în agricultura de subzistenţă – soluţie pentru echilibrarea pieţei interne a muncii în judeţul Călăraşi”, finanţat prin POS DRU 2007-2013.

Sloganul sub care s-a derulat proiectul este: “POT MAI BINE, PENTRU MINE!”, un îndemn și totodată o șansă oferită  persoanelor în căutarea unui loc de muncă, persoanelor  inactive şi persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă din mediul rural al judeţului Călăraşi.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 24 de luni, începând cu luna februarie 2012.

Obiectivul principal al proiectului : îmbunătăţirea calităţii resurselor umane care practică o agricultură de subzistenţă în zona  rurală din judeţul Călăraşi, în vederea facilitării accesului la ocupare în activități non-agricole.

Pe parcursul celor 2 ani de implementare a proiectului, cele două organizaţii au derulat următoarele activităţi, pentru un număr de peste 400 de beneficiari:

  • Publicitatea şi promovarea proiectului şi a finanţatorului;
  • Identificarea şi selectarea grupului ţintă;
  • Seminarii de informare pentru grupul ţintă;
  • Furnizarea programelor de formare profesională pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă. În cadru proiectului se vor derula cursuri gratuite pentru calificarea în diverse meserii precum: strungar, sudor, lucrător în structuri pentru construcţii, lucrător în tâmplărie, patiser, coafor.
  • Evaluarea competenţelor dobândite în contexte informale şi/sau nonformale pentru persoanele din mediul rural, în scopul certificării cunoştinţelor, abilităţilor şi aptitudinilor pentru activităţi non-agricole pentru un număr de 108 beneficiari.
  • Dezvoltarea, implementarea şi furnizarea programelor şi campaniilor de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, cu o atenţie specială acordată femeilor şi tinerilor.

Valoarea proiectului este de 1.916.680,00 lei, din care  1.878.346,40 lei finanțare nerambursabilă.

TOATE SERVICIILE OFERITE GRUPULUI ŢINTĂ AU FOST GRATUITE

 Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să utilizaţi următoarele date de contact:

Gabriela Bădica, director executiv Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Călărași, office@srafcalarasi.ro , 0242/312828, 0723 207

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page