Comunicate de presă — septembrie 10, 2014 at 11:52

posesorii permiselor categoria B vor putea conduce şi tractoare cu masa totală maximă autorizată de până la 3500 Kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată să fie mai mică de 750 Kg.

by

1375260917_163Partidul Conservator sprijină Ordonanţa nr. 21 din 26 august a.c., pentru modificarea şi completarea OUG nr 195/ 2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, posesorii permiselor categoria B vor putea conduce şi tractoare cu masa totală maximă autorizată de până la 3500 Kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată să fie mai mică de 750 Kg. Sunt doar câteva din schimbările aprobate zilele trecute de Guvern. Şoferii cu permis B au voie să conducă tractoare cu masa maximă de 3,5 tone plus remorcă, iar şoferii cu permis C au voie şi cu tractoare mai mari.

Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria BE are dreptul să conducă tractor rutier, cu masă maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 3.500 kg. Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria C are dreptul să conducă tractor rutier, cu masă maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 750 kilograme. Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria CE are dreptul să conducă tractor rutier, cu masă maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică decât greutatea maximă a tractorului

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page