Dezvoltare durabilă, Economie — mai 23, 2013 at 12:15

POSDRU a publicat Ghidului Solicitantului Conditii Specifice – Schema de Garantie pentru Tineri

by

posdruAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a publicat spre consultare schita Ghidului Solicitantului Conditii Specifice – Schema de Garantie pentru Tineri, finantata in cadrul Domeniului Major de Interventie 5.1 Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare – cerere de propuneri de tip strategic (proiecte cu valoarea totala eligibila intre 500.000 si 5.000.000 euro). Alocarea financiara orientativa pentru acest apel este echivalentul a 10.000.000 euro.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte strategice sunt promovate proiecte care indeplinesc cumulativ urmatoarele doua conditii:

  • activitatile proiectului urmeaza sa fie implementate in cel putin 4 regiuni de dezvoltare cu mentiunea ca pentru fiecare regiune de dezvoltare inclusa in proiect, costurile de implementare a activitatilor trebuie sa fie mai mari de 10 %
  • urmaresc in principal atragerea si mentinerea a cat mai multor persoane pe piata muncii, in vederea obtinerii unei rate cat mai mare de ocupare, cu accent special pe tineri, reducerea somajului de lunga durata prin actiuni, preventive si corective, imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor in cautarea unui loc de munca, a somerilor, in special a somerilor de lunga durata si a persoanelor inactive.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte grupul tinta eligibil va fi format din minimum 2.500 de persoane, cu domiciliul sau resedinta in Romania si care apartin uneia din urmatoarele categorii:

  • Persoane inactive cu varste cuprinse intre 16 – 24 de ani
  • Persoane aflate in cautarea unui loc de munca cu varste cuprinse intre 16 – 24 de ani (conform art. 5 al. III din Legea nr.76 / 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare)
  • Someri cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani

Solicitantul eligibil este Ministerul Muncii Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in parteneriat cu categoriile de parteneri prevazute in Ghidul Solicitanului. Partenerii vor fi selectati in cadrul procedurii de selectie lansate de Ministerul Muncii Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice pentru prezenta cerere de propuneri de proiecte.

Propunerile, sugestiile si opiniile dumneavoastra privind imbunatatirea Ghidului pot fi trimise la adresa de e-mail posdru_garantietineri@fseromania.ro pana la data de 27.05.2013.

Vezi AICI ghidul solicitantului in format PDF: ghidul solicitantului conditii specifice schema de garantie pentru tineri

Sursa: AM POSDRU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page