Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — iulie 29, 2013 at 10:22

POSDRU: 200 milioane euro pentru finantarea proiectelor de economie sociala

by

economie socialaAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU) a primit deja unda verde din partea Consiliului Concurentei pentru utilizarea sumei de 200 milioane euro pentru finantarea proiectelor de economie sociala, in acest an.

“Consiliul Concurentei a acordat consultanta AM-POSDRU in vederea elaborarii schemei de minimis pentru implementarea economiei sociale, avand buget de 200 milioane euro. Fiind schema de minimis, nu este necesar avizul Consiliului Concurentei, ci doar informarea acestuia”, a precizat Consiliului Concurentei.

Autoritatea de Management a propus Consiliului Concurentei utilizarea ajutorului de minimis prevazut de Comisia Europeana in Regulamentul (CE) nr. 1998/2006 privind aplicarea articolelor 87 si 88 din Tratat, pentru a putea fi alocate in continuare fonduri comunitare, respectandu-se insa regulile Uniunii Europene privind concurenta, respectiv, ajutorul de stat.

In ultimele zile ale saptamanii trecute, AM-POSDRU si Consiliul Concurentei au agreat folosirea schemei de minimis, in conditiile legii, pentru ca Romania sa nu piarda sumele ramase disponibile pe DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale.

Sursa: fonduri-ue.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page