Cultură şi Educaţie, Portrete de dascăli — ianuarie 20, 2014 at 14:35

Portret de dascal – VICTORIA BORDEA, Colegiului Tehnic “Ştefan Bănulescu” Călăraşi

by

Albert Einstein spunea:  „Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimarii creatoare si bucuria cunoasterii.” Scoala este cea mai mare investitie a unei natii, menita sa instruiască si să educe generatii capabile sa-si asigure un viitor indiferent de domeniul in care va activa. Scoala ar trebui sa ramana in suflet pentru totdeauna, pentru ca in definitiv acesta cred ca este telul educatiei. Lucrurile pe care le inveti in scoala, le porţi cu tine indiferent de cat timp a trecut de la momentul terminarii cursurilor si indiferent unde soarta iti poarta pasii.

banulescu2

Prof.ing. Victoria Bordea

Astazi, evidentiem portretul unui alt dascal : VICTORIA BORDEA – profesor, inginer in cadrul Colegiului Tehnic Stefan Banulescu, a carei activitate a stat sub semnul profesionalismului, influentand semnificativ formarea intelectuala, morala si estetica a elevilor.

Avand ca obiectiv fundamental cresterea calitatii procesului instructiv educativ, organizeaza si conduce activități didactice eficiente, dovedind creativitate, flexibilitate, tact pedagogic. Doamna profesor are o  buna pregatire psiho-pedagogica si metodica, valorificata atat la clasa cat și in randul cadrelor didactice.

A participat la toate activitatile   scolare si extrascolare, la cursurile de perfectionare organizate de CCD,  fiind receptiva la cerintele reformei invatamantului, eficienta in rezolvarea  problemelor scolii, un bun coleg, contribuind astfel la ridicarea prestigiului  si calitatii invatamantului din scoala.

In fiecare an a avut performante scolare finalizate prin rezultate  la Olimpiade Nationale de Protectia mediului cu elevii claselor de la acest domeniu.

La Olimpiada Nationala – Resurse Naturale si Protectia Mediului a reusit sa obtina, cu elevii pregatiti, rezultate remarcabile:

 • MENTIUNE –Tudorache Mihaela -clasa a XII-a B, 2007, Bucuresti
 • MENTIUNE – Bucur Ionela , clasa XII-a C, 2008 Tulcea
 • MENȚIUNE I- Coman Adrian Marius – Clasa a XI-a, 2009, Suceava
 • MENTIUNE II ( Locul 5)- Leiciu Emilia, Clasa aX-a , 2009 Alexandria
 • MENTIUNE- Cotitu Nicolae, Clasa a XII-a Suceava , 2009,
 • MENTIUNE I( Locul 4) –Coman Adrian Marius, Clasa XII-a ,Constanta, 2010
 • PREMIUL  III Leiciu Emilia Clasa XI-a, Călăraşi,2011
 • PREMIUL SPECIAL- Caracosta Laura, Clasa a XII-a, Calarasi,2011
 • Locul II dupa proba scrisa, Leiciu Emilia, Clasa XII-a cu media 9,15 , Harghita 2012
banulescu- Leiciu Emilia

Leiciu Emilia – Colegiului Tehnic “Ştefan Bănulescu” Călăraşi

In anul  scolar 2012- 2013

 • Olimpiada de Resurse Naturale si Protectia Mediului, faza judeteana :

Premiul I , clasa a XII-a , eleva Mărgean Ana Maria

Premiul I, clasa a XI-a , eleva Gherasim Elena– faza judeteana de protecţia mediului

 • Olimpiada Nationala 2013, Braila Resurse Naturale si Protectia Mediului:

PREMIUL III, clasa a XII-a, eleva Mărgean Ana Maria

Mărgean Ana Maria - Colegiului Tehnic "Ştefan Bănulescu" Călăraşi

Mărgean Ana Maria – Colegiului Tehnic “Ştefan Bănulescu” Călăraşi

Elevii pe care i-a pregatit de-a lungul timpului si care au obtinut rezultate bune la Olimpiadele nationale au urmat cursurile facultatilor in profilul „ Protectia Mediului”.

Doamna profesor a participat la implementarea proiectelor Phare ce au condus la dezvoltarea bazei tehnico-materiale a scolii si in principal a laboratorului de Protectia mediului.

În anii 2010-2013 a fost Expert pe termen scurt, în cadrul Proiectului POSDRU ”Programme de consiliere profesionala și stagii de pregătire practică pentru elevii din CT.”St. Banulescu” Călărași” participând astfel la dotarea laboratoarelor cu cărți, halate, caiete didactice, filme didactic, etc.

Doamna profesor Victoria Bordea  a primit Diploma de Excelentă acordata de Primăria  Călăraşi,  in 2013 si  distinctia ”Profesorul Anului”, acordata de  ISJ Calarasi cu ocazia „Zilei Nationale a Educatorului” 2012

Liliana Manea

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page