Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 9, 2014 at 20:05

Portalul EURES European din nou activ și mult mai atractiv. Solicitanții unui loc de muncă în străinătate sunt sfătuiți să îl utilizezeze!

by

logo anofmAgenţia  Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călărași informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre faptul că portalul EURES  european www.ec.europa.eu/eures  este din nou activ.

euresOfertele de muncă publicate pe portalul EURES sunt furnizate de serviciile de ocupare a forţei de muncă, care sunt parteneri ai reţelei EURES.

Cu un brand nou de prezentare a caracteristicilor noi şi un nou instrument pentru a crea CV- uri,  portalul EURES este acum mai atractiv şi mai uşor de utilizat. Solicitanţii  de locuri de  muncă au un nou mod de a crea un CV on line, care să  le permită să descrie mai precis abilităţile şi experienţa lor de  la  angajatori,  prin selectarea  de  cuvinte  cheie. Acum   este   mai  uşor și  pentru  angajatori  să  găsească  CV-ul  relevant, cu  o  funcţionalitate  de căutare mai eficientă şi CV-uri  exacte.

Paşii ce trebuie urmaţi  pentru  înregistrarea  pe noul portal sunt următorii:

Pentru solicitanţii de locuri de muncă

Conectaţi-vă cu contul dvs. vechi : Faceţi clic  pe ” Login” în colţul din dreapta sus al portalului EURES şi  introduceţi numele de utilizator şi parola. Vi se va cere să verificaţi datele personale şi să completaţi  informaţiile lipsă.

Pentru a crea un cont nou : Faceți clic pe “Login” în colţul din dreapta sus al portalului şi faceţi clic pe link  pentru a  vă înregistra  ca solicitant  de loc de  muncă . După  trimiterea  formularului  de înregistrare , veţi primi un e-mail pentru a finaliza înregistrarea .

Pentru a crea CV-ul on-line: Odată conectat, puteți accesa instrumente personale în ” Solicitanți “.

Pentru a crea un nou CV, faceți clic pe ” CV-ul meu “. Pur şi simplu  alegeţi  o limbă şi completaţi diferitele secţiuni ale CV-ului dumneavoastră, indicând locurile de muncă dorite, apoi faceţi clic pe ” Publicare” pentru a-l face mai vizibil pentru toţi angajatorii. Dacă aveţi deja un CV  pe fostul portalul  EURES, veţi  fi capabil  de a utiliza  un “CV Import Wizard” ( CV expertul import ) pentru a importa automat  datele din CV  în  noul format. Nu uitaţi să republicaţi CV-ul pentru a-l face accesibil pentru angajatori.

În ” Locurile  mele  de  muncă “, veţi avea  acces  la cererile de informaţii pe care angajatorii le-au  trimis şi vă puteţi crea profiluri de căutare pentru a obţine informaţii cu privire la noile posturi vacante care corespund criteriilor de căutare .

Pentru angajatori

Conectaţi-vă cu contul dvs. vechi: Faceți clic pe “Login” în  colţul din dreapta sus al portalului şi introduceţi numele de utilizator şi parola. Vi se va cere să vă verificaţi informaţiile cu caracter personal precum şi datele companiei dumneavoastră şi să completați informaţiile lipsă.

Pentru a crea un cont nou : Faceţi clic pe ” Login” în colţul din dreapta sus al portalului şi faceţi clic pe link-ul  “să se înregistreze în calitate de angajator „. După înregistrarea  informaţiilor dumneavoastră  personale , veţi primi un e-mail  pentru a  finaliza  înregistrarea companiei  pe portalul  EURES. Informaţii  despre compania dumneavoastră  vor  fi  revizuite şi validate de asistenţa serviciilor EURES şi veţi  fi notificat  după  aprobare. Aţi putea fi, de asemenea, asociat cu o afacere existentă.

Căutare CV: Odată conectat, puteţi accesa instrumentele personale în secțiunea “Angajatori“.  Faceţi clic pe “Găsiţi candidaţii” pentru a căuta candidaţii care se potrivesc cu aşteptările  dumneavoastră.  În “candidaţii  mei “, puteţi găsi o listă cu candidaţii  dumneavoastră de top şi /sau  trimite o cerere de  informaţii. Aveţi posibilitatea să salvaţi, de asemenea, criteriile de căutare şi de a primi notificări despre noii candidaţi  înregistraţi .

Informăm de asemenea călărășenii despre faptul că și portalul EURES  național  www.eures.anofm.ro  este din nou  funcțional . Persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă în străinătate pot verifica zilnic pe portal ofertele angajatorilor din statele UE.

Responsabil mass-media,
Simona Donciu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page